Kuzhinieri shqiptar në Itali rrëmben vëmendjen e medies britanike, punon me markat e njohura

vovalbania February 21, 2022 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Kuzhinieri shqiptar në Itali rrëmben vëmendjen e medies britanike, punon me markat e njohura

Irdi Keçi i cili u bë i njohur në emisionin e gatimit Masterchef në Shqipëri në vitin 2015, falë përkushtimit dhe guximit, tashmë ka thyer kufijtë.

Ai është një ndër kuzhinierët më të famshëm më Itali. Me biznesin e tij Imolacatering Irdi së fundmi ka rrëmbyer vëmendjen e mediave të famshme Matrimonio dhe Ëeddings Honeymoons, kjo e fundit e ka sugjeruar Irdin si një ndër shërbimet më të mira në Itali.

Në vitin 2018 Irdi mori përsipër të hapë një shërbim katerigu që e quajti Imolacatering. Ky ishte një hap i guximshëm për të në një vend ku ka shkuar që fëmijë për të ndjekur ëndrrat në kuzhinë.

Me vullnetin e madh, punën, krijimtarinë dhe insistimin e Irdit Imolacatering u bë njs “Garanci”, thotë ai.

Një ndër mediet më të njohura në botë Matrimonio.com e cila është pikë referimi për personat që martohen dhe për dasmorët në Itali, Irdi arriti 5 yje që është maksimumi i vlerësimit.

Kjo nuk i shpëtoi agjencisë angleze Ëeddings Honeymoons, që është agjencia e dasmave me e madhe në Angli.

Ajo bëri një seleksionim dhe sugjerim për çiftet britanike dhe ndëkombëtare që duan të martohen në Itali dhe rajonin Emilia Romagna. Teksa ka sugjeruar shërbimet më të mira në fushën e dasmave, në fushën e kateringut vendosi Imolacatering, që drejtohet nga Irdi.

”Imolacatering e nisëm si një sfidë në vitin 2018 duke marrë përsipër një angazhim të madh si fusha e catering. Kjo pasi në Itali konkorrenca dhe professionalizmi që kanë në këtë fushë nuk u lë vend të huajve, improvizesëve dhe të dobtëve.

Ne e nisëm më shumë si një sfidë personale për shkak të pasionit tim të shfrenuar. Ishte sfida me e madhe sepse unë u specializova ne dasma. Sfida me e madhe ishte besimi I klientave dhe ëeding planner sepse t’u fitosh besimin dasmoreve eshtë shumë sfidë e veshtire por më teper kur je dhe i huaj”, thotë Irdi.

Irdi ka pasur vitet e fundit eksperienca shumë të mira me emra mjaft të njohur në Itali dhe jo vetëm. Ai ka gatuar në shtëpinë e Giugiaros një dizajneri italian ndër më të famshmit në botë. Irdi ishte kuzhinier në dasmën e Ambramovic në Paris, si dhe në inaugurimin e shoë-room-it të Chanel në Romë etj.

Irdi Keci arriti në Itali në moshën 12 vjeçare, sot është stacionuar afër Imola-s, ku ka hapur restorantin e tij. Në 2015 vendosi të rikthehet në Shqipëri për disa muaj ku mori pjesë në programin e Masterchef ku shkoi deri në finale ku sfidoi për çmimin edhe Alfion Rrotanin.
Ndonëse është më e vështirë, Irdi ia ka dalë të rrëmbejë vëmendjen dhe zemrat e Italianëve dhe më gjerë.

Irdi ka dhënë disa intervista në mediet e italiane ku ka treguar për pasionin e tij. Një prej tyre e teksa I ka kushtuar një artikull të gjatë kuzhinierëve shqiptarë në Itali, të cilët emigruan me familjen apo vetëm në shtetin fqinj, për një jetë më të mir. Ka renditur disa prej më të njohurve atje. Në mesin e tyre ka renditur edhe Irdin.

Kliko këtu për të lexuar artikullin në median britanike

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 26372 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE