Kompania gjigante Tesla miraton ndryshimet dhe propozimet e reja të aksionarëve!

vovalbania August 05, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Kompania gjigante Tesla miraton ndryshimet dhe propozimet e reja të aksionarëve!

Aksionarët e Tesla Inc (TSLA.O) votuan për rekomandimet e bordit për shumicën e çështjeve në mbledhjen vjetore të kompanisë të enjten, duke përfshirë rizgjedhjen e drejtorëve, miratimin e ndarjes së aksioneve, ndërsa refuzuan propozimet e fokusuara në mjedis dhe qeverisje.

Votat për tre nga 13 propozimet nuk ndoqën rekomandimet e bordit, sipas llogaritjeve paraprake të paraqitura në mbledhjen vjetore të aksionarëve në Austin, Teksas. Mbi kundërshtimin e bordit, aksionarët miratuan një propozim këshillues që do të rriste aftësinë e investitorëve për të emëruar drejtorët.

Dy propozime të bordit – shkurtimi i mandateve të drejtorëve në dy vjet dhe eliminimi i kërkesave për supershumicë – nuk morën supershumicat e nevojshme për t’u kaluar. I veshur me të zeza, shefi ekzekutiv Elon Musk ndikoi shumë në votim dhe foli me një turmë entuziaste pas votimit. Ai zotëron 15.6% të Tesla-s, sipas të dhënave të Refinitiv, pasi shiti miliona aksione vitin e kaluar.

Investitorët miratuan një ndarje tre-për-një të aksioneve. Ndërsa një ndarje nuk ndikon në bazat e një kompanie, ajo mund të rrisë çmimin e aksionit duke e bërë më të lehtë për investitorët që të zotërojnë aksionet.

Propozimet e aksionarëve që dështuan përfshinin ato që argumentonin për miratimin e të drejtës së punonjësve për të formuar një sindikatë, duke i kërkuar kompanisë të raportonte çdo vit përpjekjet e saj në parandalimin e diskriminimit racor dhe ngacmimit seksual, si dhe raportimin mbi rrezikun e ujit.

Një propozim që u kërkon drejtorëve që t’u mundësojnë aksionerëve ose grupeve të mëdha dhe afatgjata me të paktën 3% të aksioneve të emërojnë drejtorët, hoqi kundërshtimet nga bordi. Bordi kishte thënë më herët se një propozim si ky mund të krijojë mundësi për interesa të veçanta që të anojnë planet e Teslës.

Musk tha se kompania synon të arrijë një normë prodhimi prej 2 milionë automjetesh në vit deri në fund të vitit 2022 dhe do të vazhdojë të ndërtojë fabrika. Tesla ka fabrika në Kaliforni dhe Shanghai dhe po rrit dy të tjera në Austin, Teksas dhe Berlin. Musk tha se Tesla mund të jetë në gjendje të shpallë një fabrikë shtesë këtë vit dhe ai priste që përfundimisht të kishte 10-12 të ashtuquajturat gigafabrika.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 32291 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE