Letra emocionuese e John Lennon për Paul McCartney pas ndarjes së Beatles del në ankand!

vovalbania August 07, 2022 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Letra emocionuese e John Lennon për Paul McCartney pas ndarjes së Beatles del në ankand!

Një letër emocionuese nga John Lennon drejtuar Paul McCartney-t është shfaqur teksa është vendosur në ankand. Në këtë letër shumë personale, ne mund të mësojmë më shumë për marrëdhëniet e ndërlikuara të brendshme midis anëtarëve të grupit ikonik. Letra u shkrua nga Lennon një vit e gjysmë pasi grupi u shpërbë. McCartney ishte shprehur hapur për marrëdhënien e tij me John dhe Yoko Ono dhe çështjet financiare që i kishin vënë ata kundër njëri-tjetrit. Letra është shkruar me një ton të ashpër dhe ironik. Lennon akuzon McCartney-n se është paguar për muzikën e grupit, duke sugjeruar se Paul kishte përfituar në kurriz të grupit.

“Kështu që ju mendoni se Imagine nuk është politik,” thotë Lennon dhe e krahason ish-shoqen e tij të grupit me aktivisten britanike Mary Whitehouse. Një nga akuzat në letrën drejtuar McCartney-t e fajëson atë për pavendosmërinë në blerjen e aksioneve në kompaninë Northern Songs pa dijeninë e tij. Ai gjithashtu kërkon të takohet pa avokatë për të zgjidhur ndarjen financiare pas shpërbërjes së grupit, gjë që nuk është aq e lehtë sa nënshkrimi i një “copë letre”, shton ai.

Problemet e brendshme midis Paul dhe John ishin në duart e avokatëve, dhe Lennon qortoi McCartney për faktin se avokatët e Paul përfshiheshin gjithmonë në çdo marrëveshje midis tyre. A kishte një mosmarrëveshje midis John Lennon dhe Paul McCartney?

Në fund të letrës, Lennon bën të ditur mëdyshjen e tij se McCartney synonte të linte gratë e tyre, Linda dhe Yoko, jashtë mosmarrëveshjeve financiare dhe muzikore. E vetmja gjë që John kërkonte me letrën ishte të bënte këtë lloj marrëveshjeje në mënyrë miqësore, ai pretendonte se nuk po e merrte telefonin dhe kjo ishte e vetmja gjë që i duhej për të arritur një zgjidhje.

Ankandi i kësaj letre do të promovohet nga GottaHaveAndRoll dhe ata shpresojnë të marrin nga 30,000 deri në 40,000 dollarë, që është e barabartë me 29,000 dhe 39,000 euro. Shënimi është një pjesë shumë e rëndësishme e historisë së Beatles, e cila mund të merret fizikisht përmes kompanisë së lartpërmendur, me një ofertë përfundimtare për të vendosur pronarin e ardhshëm të letrës. Përveç kësaj, letra mund të lexohet përmes një skanimi që ka dalë në dritë, ruan shumë mirë ngjyrën dhe shkrimin e dorës, kështu që ju mund të lexoni si vetë letrën ashtu edhe shënimet e shkruara me dorë që gjenden në të.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 32366 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE