Kujdes! Pse nuk duhet ta lini asnjëherë dezinfektuesin e duarve në makinë

vovalbania August 16, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Kujdes! Pse nuk duhet ta lini asnjëherë dezinfektuesin e duarve në makinë

Në verë, kabina e makinës mund të arrijë ose edhe të kalojë 60 gradë Celsius në kushte normale, e lëre më në mot të nxehtë.

Në të njëjtën kohë, ne vazhdojmë të respektojmë të gjitha masat mbrojtëse kundër pandemisë COVID-19. Kjo përfshin përdorimin e një maskë për fytyrën dhe xhel dezinfektues. Shumë herë e lëmë makinën duke lënë antiseptikun në sediljen e pasagjerit ose në kroskot.

Ekspertët këshillojnë se është mirë të ndaloni këtë zakon dhe të mos lini dezinfektuesin në makinën e parkuar nën diellin e nxehtë.

Përbërësi aktiv si alkooli mund të avullojë në temperatura në rritje dhe do të humbasë efektivitetin e tij. Përveç kësaj, antiseptiku mund të shpërthejë në shishen e tij plastike. Gjithashtu, mos përdorni dezinfektues të nxehtë në lëkurë pasi mund ta acarojë atë, prisni që fillimisht të vijë në temperaturën e dhomës.

Alkooli nuk i pëlqen nxehtësia, kështu që mund të jetë i ndezshëm nëse lihet për periudha të gjata nën diellin e nxehtë.

Ka formulime pa alkool që reagojnë më mirë me nxehtësinë e makinës, të cilat përdorin klorur benzalkonium si një zëvendësues alkooli, të paralajmëruara nga CDC se ato nuk janë aq efektive sa vetë alkooli në vrasjen e mikrobeve dhe thjesht mund të zvogëlojnë rritjen e mikrobe të reja.

Prandaj, herën tjetër që të dilni nga makina, mos harroni ta “fshihni” antiseptikun në një vend të freskët si kutia e dorezave.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 58051 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE