Ju prezantojmë me shtëpinë në pemë të ngjashme me një “UFO”…

vovalbania August 18, 2022 57 nuk lexohet 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Ju prezantojmë me shtëpinë në pemë të ngjashme me një “UFO”…

Koja është një fjalë suedeze që do të thotë “kasolle” ose “strofkë”. Ky është emri i zgjedhur nga stilisti Kristian Talvitie për shtëpinë e tij inovative me pemë. Është një ndërtesë rrethore e krijuar me materiale vendase dhe të qëndrueshme, brenda së cilës është e mundur të admirosh pyllin në të gjitha drejtimet e mundshme.

Koncepti i ri i shtëpisë në pemë ofron një përvojë zhytëse në natyrë me një pamje unike panoramike. Nga brenda, vizitori ka një këndvështrim krejtësisht të ri për mjedisin përreth. Koja lindi pikërisht nga dëshira për të futur një koncept të ri të turizmit vendas. Struktura ngrihet rreth një peme me të cilën është e mundur të ndërveprosh lirshëm.

Shtëpia në pemë e Kristian Talvitie duket si një UFO në pamje të parë. Projekti u krye si pjesë e Konkursit të Dizajnit Polestar 2021 nga Polestar, marka suedeze që krijon automjete elektrike revolucionare. Koja dëshiron të reduktojë nevojën për të udhëtuar në distanca të gjata për të arritur vende për t’u lidhur me natyrën. Polestar shpjegon se:

Megjithëse është e lehtë, të përqendrohesh në teknologji të rëndësishme që do t’u japin formë udhëtimeve të ardhshme, bota e njeh gjithashtu imperativin për të udhëtuar më pak. Kjo përgjigje ndaj krizës klimatike mund të ketë një ndikim edhe më të madh në të ardhmen e lëvizshmërisë dhe mënyrën se si jetojmë sesa risitë në dizajnin e automjeteve.

Projekti i Kristian Talvitie nuk është një automjet, por një shtëpi në pemë që ju lejon të shijoni një pamje unike të majave të pemëve përmes një dritareje të madhe rrethore. Koja ka një dizajn minimal me përdorim të ulët të burimeve për të inkurajuar ndryshime pozitive në shoqëri.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 18422 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE