Duke lënë mënjanë kënaqësinë, ja se çfarë problemesh shëndetësore ka sjellë seksi anal!

vovalbania August 19, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Duke lënë mënjanë kënaqësinë, ja se çfarë problemesh shëndetësore ka sjellë seksi anal!

Gratë në Mbretërinë e Bashkuar po vuajnë lëndime dhe probleme të tjera shëndetësore si rezultat i rritjes së popullaritetit të seksit anal mes çifteve heteroseksuale, kanë paralajmëruar dy kirurgë të ‘NHS’. Sipas ‘Guardian’, pasojat përfshijnë infeksionet seksualisht të transmetueshme, dhimbjen dhe gjakderdhjen për shkak se ato kanë përjetuar trauma trupore gjatë angazhimit në praktikë, shkruajnë mjekët në një artikull në ‘British Medical Journal’.

Tabitha Gana dhe Lesley Hunt argumentuan gjithashtu se ngurrimi i mjekëve për të diskutuar rreziqet që lidhen me seksin anal po çonte në dëmtimin e grave nga praktika dhe duke zhgënjyer një brez grash që nuk janë të vetëdijshme për problemet e mundshme. Në revistë, ata thanë se “marrëdhënia anale konsiderohet një sjellje seksuale e rrezikshme për shkak të lidhjes së saj me alkoolin, përdorimin e drogës dhe partnerët e shumtë seksualë”. Megjithatë, femrat që bëjnë seks anal janë në rrezik më të madh se meshkujt. Ekspertët thonë:

Gratë janë në një rrezik më të lartë të mosmbajtjes sesa burrat për shkak të anatomisë së tyre të ndryshme dhe efekteve të hormoneve, shtatzënisë dhe lindjes së fëmijëve në dyshemenë e legenit. Gratë kanë më pak sfinkterë analë të fortë dhe presion më të ulët të kanalit anal se sa meshkujt dhe për këtë arsye dëmtimi i shkaktuar nga penetrimi anal është më i rëndësishëm. Dhimbja dhe gjakderdhja që raportojnë gratë pas seksit anal është tregues i traumës dhe rreziqet mund të rriten nëse seksi anal detyrohet.

Hulumtimi Kombëtar i Sondazhit të Qëndrimeve Seksuale i ndërmarrë në Britani ka gjetur se përqindja e 16-24-vjeçarëve që kryejnë marrëdhënie anale heteroseksuale është rritur nga 12.5% ​​në 28.5% gjatë dekadave të fundit. Në mënyrë të ngjashme, në SHBA 30% deri në 45% e të dy gjinive e kanë përjetuar atë. Një kirurg shprehet se:

Nuk konsiderohet më një sjellje ekstreme, por portretizohet gjithnjë e më shumë si një përvojë e çmuar dhe e këndshme.

Megjithatë, shumë mjekë, veçanërisht mjekët e përgjithshëm dhe mjekët e spitaleve, hezitojnë të flasin me gratë për rreziqet e përfshira, pjesërisht sepse nuk duan të duken gjykues ose homofobikë, shtojnë ata. Informacioni i pacientëve të ‘NHS’ për rreziqet e seksit anal është i paplotë sepse përmend vetëm sëmundjet seksualisht të transmetueshme dhe nuk përmend “traumën anale, inkontinencën ose pasojat psikologjike të detyrimit të grave të reja që raportojnë në lidhje me këtë aktivitet”.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 58618 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE