Facebook pritet të paguajë dëmshpërblimin prej miliona dollarësh, shkeli privatësinë e përdoruesve!

vovalbania August 25, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Risia më e fundit nga Facebook!

Meta Platforms Inc arriti një marrëveshje prej 37.5 milionë dollarësh për një padi të ngritur kundër Facebook-ut për shkelje të privatësisë së përdoruesve duke gjurmuar lëvizjet e tyre pa leje përmes telefonave inteligjentë. Një zgjidhje paraprake e padisë u depozitua së fundmi në Gjykatën federale të San Franciscos dhe kërkon miratim. Ai hodhi pretendimet se Facebook kishte shkelur ligjin e Kalifornisë dhe politikën e privatësisë duke mbledhur të dhëna nga përdoruesit që çaktivizuan shërbimet e vendndodhjes në pajisjet e tyre celulare.

Përdoruesit thanë se ndërsa nuk donin të ndanin vendndodhjet e tyre me Facebook, kompania megjithatë nxori përfundimin se ku ishin ato nga adresat e tyre IP (protokolli në internet) dhe e përdori atë informacion për t’u dërguar atyre reklama të synuara. Marrëveshja e arritur mbulon njerëzit në Shtetet e Bashkuara që kanë përdorur Facebook pas 30 janarit 2015. Meta mohoi të ketë bërë keqbërje duke rënë dakord për zgjidhjen. Ndërkaq, rikujtojmë se Facebook sërish ka hasur probleme. Ditën e djeshme u raportuan probleme nga një numër i madh përdoruesish.

Sipas statistikës së ueb-faqes, më shumë probleme kishin përdoruesit e Facebookut në aplikacionin e telefonave celularë, më pas versioni desktop dhe një numër i vogël i përdoruesve që kishin probleme për t’u kyçur në llogarinë e tyre në Facebook. Përdoruesit raportuan probleme pasi nuk shfaqeshin postimet e miqve në faqen kryesore. Në vend të kësaj ata shihnin postimet e personave të panjohur dhe shumë të “dyshimtë”.

Ndërkaq, nëse ende nuk e dini Facebook po nxjerr mesazhe të reja të koduara, për të mbajtur të sigurta bisedat në Messenger. Kriptimi i ri nënkupton që mesazhet mund të lexohen vetëm nga dërguesi dhe marrësi dhe se askush, përfshirë Facebook, nuk mund t’i përgjojë ato. Kjo veçori e re aktualisht është në testim prandaj për momentin, përdoruesit janë në gjendje vetëm të kodojnë bisedat individuale të Messenger dhe duhet të zgjedhin për ta bërë këtë.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 58618 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE