Ky artikull është për adhuruesit e salcave, ja se ku duhet t’i ruani nëse i doni sa më të freskëta!

vovalbania August 25, 2022 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Ky artikull është për adhuruesit e salcave, ja se ku duhet t’i ruani nëse i doni sa më të freskëta!

Të gjithë e dinë që salcat kanë data skadence, por shpesh ka konfuzion nëse mustarda, ketchup, uthull dhe salca të tjera duhet të ruhen në frigorifer ose të lihen në temperaturën e dhomës në qilar. Përgjigja ndryshon në varësi të erëzave. USDA ofron rekomandime për ruajtjen e të gjitha llojeve të ushqimeve dhe pijeve, duke përfshirë erëzat dhe salcat.

Është e rëndësishme të theksohet se këto udhëzime zbatohen rreptësisht për produktet komerciale të blera në dyqane, jo të bëra vetë, të cilat prishen shumë më shpejt. Si adhurues të ushqimit, ne duam që salcat të kenë shije sa më të freskëta. Ja se si dhe ku të ruani gjithçka, nga mustarda dhe majoneza te ketchupi dhe salca e peshkut.

Majonezë

Sipas një studimi të fundit, majonezi është salca më e përdorur në SHBA duke mposhtur ketchup-in, kështu që ndoshta edhe ju keni të paktën një kavanoz në shtëpi. Ju ndoshta e dini se majoneza e pahapur nuk ka nevojë të ruhet në frigorifer. Në shtëpi, majoneza e pahapur mund të ruhet në qilar për tre deri në gjashtë muaj. Pasi të keni hapur kavanozin, duhet ta mbani gjithmonë në frigorifer dhe jo më shumë se dy muaj.

Ketchup

Salca numër dy më e njohur dhe thelbësore për patate të skuqura, hamburgerë dhe shumë më tepër, ketchup-i që nuk është hapur mund të ruhet në qilar për një vit. Të hapur ju mund ta mbani ketchup-in në frigorifer deri në gjashtë muaj.

Mustarda

E pahapur, mustarda mund të ruhet për një deri në dy vjet në qilar. Pasi ta keni hapur, ruajeni mustardën në frigorifer ku do të zgjasë deri në një vit. Kjo ju jep mjaft kohë për ta përhapur në sanduiçe, për ta shërbyer me mish, etj.

Salcë soje

E pahapur, salca e sojës mund të ruhet deri në tre vjet në qilar. Pasi të jetë hapur, ruajeni salcën tuaj të sojës në frigorifer dhe planifikoni ta zëvendësoni pas një muaji.

Salcë Barbecue

Nëse nuk është hapur, kavanozi juaj i preferuar me salcë Barbecue mund të ruhet në qilar deri në një vit. Pasi të jetë hapur, duhet të ruhet deri në katër muaj në frigorifer por supozojmë se do ta përdorni shumë më shpejt se kaq.

Salca pikante

Njëlloj si ketchup-i kur bëhet fjalë për ruajtjen e sigurt, salca djegëse që nuk është hapur mund të ruhet në qilar për një vit. Pas hapjes duhet ta mbani në frigorifer deri në gjashtë muaj, sipas USDA.

Uthulla

Uthulla ka një jetëgjatësi të gjatë dhe të qëndrueshme dhe është një erëz që nuk kërkon ftohje. Pavarësisht nëse është e pahapur apo e hapur, mund ta ruani uthullën në qilar për dy vjet.

Salcë peshku

Kjo erëz e mbushur me umami është si salca Worcestershire dhe nuk kërkon ftohje. Në fakt, ruajtja e saj në frigorifer do të shkaktojë formimin e kristaleve të kripës me kalimin e kohës. Salca e peshkut mund të ruhet e pahapur ose e hapur në qilar për dy deri në tre vjet.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 58476 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE