Këto shenja tregojnë se personaliteti juaj preferon beqarinë

vovalbania August 28, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Këto shenja tregojnë se personaliteti juaj preferon beqarinë

Standardet shoqërore ndonjëherë i lënë beqarët të ndihen si të pashoq. Miqtë dhe anëtarët e familjes mund të nxisin: “A po njihesh me dikë?” “Kur do fejohesh?” “Nuk duam që ta shtysh jetën i/e vetmuar”.

Të kesh fëmijë është më pak prioritet për ty

Forcat biologjike diktojnë që shumica e njerëzve do të përjetojnë dëshirën për të riprodhuar dhe për të pasur një familje. Por biologjia dhe evolucioni nuk janë faktorët e vetëm në lojë. Shumë njerëz zgjedhin t’i kushtojnë jetën e tyre gjërave të tjera përveç të pasurit fëmijë. Dhe nuk ka asgjë të keqe me këtë. E rëndësishme është që të jeni të vërtetë me veten tuaj.

Ndihesh më rehat kur nuk përshtatesh

Në shumicën e shoqërive të industrializuara, martesa, monogamia dhe jeta brenda njësisë familjare janë normë. Dhe kjo funksionon për shumicën e njerëzve. Por disa njerëz preferojnë të shkojnë kundër grupit. Ata ndihen më rehat kur ushtrojnë lirinë e tyre në mënyra jokonvencionale. Është pjesë e personalitetit të tyre. Si mund ta dini nëse jeni një nga këta njerëz? Psikologjia e personalitetit mund të ndihmojë. Psikologët e personalitetit shpesh flasin për personalitetin në terma të pesë tipareve ose dimensioneve kryesore. Ata janë:

Introversion/Ekstroversion
Pajtueshmëria / Mospajtueshmëria
Stabiliteti Emocional/Neuroticizmi
Ndërgjegjshmëri / Jo-ndërgjegjshmëri
Hapja ndaj përvojave/Moshapja ndaj përvojave

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 58618 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE