Çfarë tregon për personalitetin tuaj mos tharja e duarve…

vovalbania August 29, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Çfarë tregon për personalitetin tuaj mos tharja e duarve…

Studiuesit thonë se mos tharja e duarve pas pastrimit të tyre, mund të jetë në fakt edhe më keq sesa mos t’i lani. Udhëzimet publike për tharjen e duarve janë të nevojshme për të ndihmuar në ndalimin e përhapjes së baktereve dhe viruseve. David Webber, një mikrobiolog me përvojë 50-vjeçare, në Kolegjin Universitar të Swansea në Britani të Madhe, thotë se njerëzit që nuk i thajnë duart siç duhet mund të përshkruhen si antisocial. “Mos tharja e duarve siç duhet mund të jetë më pak higjienike sesa mos larja e tyre”.

“Kërkimet treguan se transferimi i baktereve lidhej drejtpërdrejt me kohën dhe efektivitetin e tharjes së duarve, transferimi i baktereve u ul në mënyrë progresive me largimin e ujit”, tha ai. Bakteret si E.coli lulëzojnë në sipërfaqe të lagura, duke përfshirë duart. Hulumtimet e mëhershme kanë sugjeruar se 85% e mikrobeve të përhapura nga njerëzit që ndotin sipërfaqet transmetohen kur duart janë ende të lagura. “Pandemia ka përqendruar vëmendjen në mënyrën e duhur për të larë duart me udhëzime të publikuara nga OBSH, CDC dhe NHS.

“Megjithatë, nuk ka pasur një udhëzim të tillë për procedurat e sakta të tharjes së duarve, të cilat janë po aq të rëndësishme”, tha Webber. Webber paralajmëroi se duart e lagura mund të transmetojnë gjithashtu E.coli, që shkakton helmim nga ushqimi, diarre dhe infeksione të traktit urinar nga koka juaj në duart tuaja.

NHS rekomandon që njerëzit të lajnë duart për të paktën 20 sekonda. Njerëzve u thuhet që të lagin duart para se të aplikojnë sapun, përpara se t’i fërkojnë së bashku, të pastrojnë midis gishtërinjve dhe t’i fërkojnë në pëllëmbën e dorës. Shërbimi shëndetësor rekomandon gjithashtu tharjen e plotë të duarve me një peshqir të pastër dhe përdorimin e peshqirit për të mbyllur rubinetin.

Ndonjëherë pyesim veten se si njerëzit mbijetuan pa internetin dhe këshillat e tij të pafundme se si të kujdesemi më mirë për veten. Duket sikur çdo ditë ne përplasemi me një këshillë të re në lidhje me higjienën dhe nuk kemi ide se si kemi arritur të mbijetojmë pa të. Zbuloni një grup këshillash që mund t’i shtoni në rutinën tuaj.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 58382 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE