Një fabrikë e baterive në SHBA, Honda dhe LG Energy ‘bashkojnë forcat’!

vovalbania August 30, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Një fabrikë e baterive në SHBA, Honda dhe LG Energy ‘bashkojnë forcat’!

Honda dhe LG Energy njoftuan së fundmi një sipërmarrje të përbashkët që po krijojnë për tregun amerikan. Kjo ndërmarrje e përbashkët do të ketë për detyrë të krijojë një fabrikë për bateritë EV në SHBA. Bateritë e prodhuara atje do të përdoren për të fuqizuar Honda-n dhe Acura EVs të shitura në tregun e Amerikës së Veriut.

Investimi total nga dy kompanitë në fabrikën e baterive EV do të jetë 4.4 miliardë dollarë. Impianti synon të ketë një kapacitet prodhimi vjetor prej rreth 40 GWh. Kompania do të prodhojë bateri të tipit qese dhe do të furnizojë ekskluzivisht objektet e Honda-s në Amerikën e Veriut. Rikujtojmë, se një kompani e re nga India, “Ola Electric Mobility”, e cila nga viti 2017 prodhon skuterë elektrikë, ka paralajmëruar prodhimin e makinës më moderne elektrike në Indi që do të fillojë në vitin 2024.

Sipas Bavish Argaval, bashkëthemelues dhe drejtor ekzekutiv i ‘Ola Eletric’, makina e re elektrike ka linja sportive, kulmin nga xhami dhe kompjuterin më të avancuar me opsione të ndryshme. Makina elektrike indiane ka një rreze të autonomisë prej 500 kilometrave që nënkupton se me vetëm një mbushje të baterisë mund t’i përshkojë këto kilometra.

Ndërkaq, shitjet e automjeteve elektrike mund të arrijnë në 33% në nivel global deri në vitin 2028 dhe 54% deri në vitin 2035, pasi kërkesa përshpejtohet në shumicën e tregjeve kryesore. Makinat elektrike përbënin më pak se 8% të shitjeve globale vitin e kaluar dhe më pak se 10% në tremujorin e parë të vitit 2022. Firma këshilluese financiare AlixPartners tha se për të mbështetur këtë kërkesë, prodhuesit e automjeteve dhe prodhuesit tani presin të investojnë të paktën 500 miliardë euro në makina elektrike (EV) dhe bateri nga viti 2022-2026. 

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 57798 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE