Teksa Meta dhe Twitter po bëjnë “kërdinë” duke pushuar punonjësit nga puna, TikTok bën të kundërtën!

vovalbania November 24, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Teksa Meta dhe Twitter po bëjnë “kërdinë” duke pushuar punonjësit nga puna, TikTok bën të kundërtën!

Teksa kompanitë e platformave sociale, Meta dhe Twitter, po shkurtojnë gjithnjë e më shumë vendet e punës, TikTok nga ana tjetër po planifikon të shtojë stafin, me të paktën 4000 punonjës. Në zyrat në Mountain View, Kaliforni, pritet të punësohen të paktën 1000 inxhinierë. Ky objektiv lidhet me qëllimin e kompanisë për të siguruar që të dhënat e përdoruesve amerikanë, të mbikëqyren nga një ekip me bazë në Shtetet e Bashkuara, për shkak të lidhjeve të kompanisë mëmë, ByteDance, me Kinën.

Shefi ekzekutiv i TikTok, Shou Zi Chew, u pyet së fundmi në Forumin e Ekonomisë në Singapor, lidhur me pushimet nga puna që po bëjnë kompanitë e tjera. Ai konfirmoi se TikTok, jo vetëm që nuk kishte në plan të reduktonte personelin, por ishte ende duke rekrutuar punonjës të rinj. Javët e fundit, Meta tha se po shkurtonte 11.000 vende pune në të gjithë kompaninë.

Twitter me pronarin e ri Elon Musk, largoi rreth gjysmën e stafit të tij, ndërsa Amazon konfirmoi se kishte filluar me pushimet nga puna. Drejtuesit aktualë dhe ish-udhëheqësit e këtyre kompanive janë shprehur se ato u zgjeruan shumë shpejt, veçanërisht gjatë pandemisë pasi konsumatorët e zhvendosën jetën e tyre në internet, por tani gjithçka po ndryshon.

Rikujtojmë, se edhe kompania Lyft deklaroi se do të pushojë nga puna 13% të stafit të saj, ose gati 700 punonjës, pasi si kompani ka rimenduar rreth stafit mes inflacionit në rritje dhe frikës së një recesioni të afërt. Bashkëthemeluesit e Lyft, Logan Green dhe John Zimmer, bënë të ditur se pushimet nga puna do të ndikojnë në çdo pjesë të kompanisë dhe vunë në dukje sfidat më të gjera makroekonomike që çuan në këto shkurtime të stafit.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 26332 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE