Kanye West ka qenë një adhurues i Hitlerit prej dekadash, këtë e pohojnë dhe ish-bashkëpunëtorët!

vovalbania December 17, 2022 59 nuk lexohet 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Kanye West ka qenë një adhurues i Hitlerit prej dekadash, këtë e pohojnë dhe ish-bashkëpunëtorët!

Herën e parë që Kanye West përmendi lavdërime për Adolf Hitlerit dhe partinë naziste, shumica e njerëzve menduan se ai thjesht po bënte shaka. Pas kësaj, intervista tashmë famëkeqe e “Info Wars” me Alex Jones dha një pamje më të mirë të asaj që reperi mendon për diktatorin. Aty ishte Kanye i veshur me një maskë, por duke folur me zërin e tij të veçantë, ai po i bënte një lutje njerëzve që t’i jepnin pushim Hitlerit dhe partisë naziste. Në fillim, Alex Jones sinqerisht nuk dinte si t’i përgjigjej asaj që fillimisht dukej si një skenë komedie. Por Kanye ishte serioz dhe ka prova të reja që mbështesin këtë fiksim ka zgjatur për dekada.

Rolling Stone vendosi të dilte atje dhe të intervistonte disa nga ish-bashkëpunëtorët e Kanye West për ta hetuar këtë më tej. Sipas gjetjeve të tyre, admirimi i West për Hitlerin dhe nazistët daton pothuajse dy dekada më parë. Një nga ish-bashkëpunëtorët e West zbuloi se ishte i tronditur kur Kanye lavdëroi aftësitë e marketingut të Hitlerit gjatë një telefonate biznesi në vitin 2015. Ai thuhet se tha se Hitleri “me të vërtetë e kuptonte se si t’i mobilizonte njerëzit në një mënyrë që askush nuk e ka bërë kurrë”. Por lëvdatat e tij për këtë armik të historisë lejuan edhe industrinë e muzikës.

Exclusive: Kanye West spoke of his admiration for Hitler during the making of 'The College Dropout’ in 2004, and even tried to use propaganda strategies inspired by the Nazis to boost his own fame, sources tell Rolling Stone.https://t.co/iuOcYTlcHS

— Rolling Stone (@RollingStone) December 15, 2022

Duke folur me Rolling Stone, një burim nga industria e muzikës zbuloi se si West gjithmonë synonte të imitonte kontrollin e diktatorit mbi masat. Kjo është ajo që tha ai burim: “Ai ishte shumë i magjepsur nga Hitleri – dikush që mund të ketë kontroll të plotë mbi njerëzit dhe se si e bëri atë. Mendoj se ndoshta ishte kuptimi se kush ishte Hitleri dhe si krijoi ushtrinë e tij. Mendoj se West filloi pothuajse të lidhte se si ai mund të manipulonte gjërat që të ishin, jo në të njëjtin nivel, por se si mund të përpiqej t’i bënte njerëzit të ishin ‘ushtria’ e tij.”

Por Kanye West padyshim që nuk foli për këtë me askënd, duhej të ishe pjesë e rrethit të tij të besimit. Kjo është arsyeja pse jo të gjithë e dinin për këto fiksime, ai duhej të të besonte para se të lavdëronte Hitlerin para teje. Një tjetër burim i tha këtë Rolling Stone në raportin e plotë: “Nëse ai mendonte se ishe i besueshëm… kishte një gjasë mjaft të lartë që ai të përpiqej të angazhohej me ty dhe të ungjillëzonte bindjet e tij për Hitlerin dhe nazistët.”

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 19362 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE