Dëmtohet busti i Mid’hat Frashërit, shkatërrohet gjatë natës

vovalbania December 23, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Dëmtohet busti i Mid’hat Frashërit, shkatërrohet gjatë natës

Busti i Mit’hat Frashërit i vendosur pranë Liqenit Artificial në Tiranë është shkatërruar gjatë natës. Vetë autori i veprës, Agim Rada, mendon që është çështje politike, që lidhet drejtpërdrejtë me profilin e Mit’hat Frashërit, si ish kryetar i Ballit Kombëtar.

Busti ka shpëtuar në pjesën më të mirë, sepse materiali është Bronx. Por ka dëmtime te renda. Artisti Rada e ka marrë në studion tij dhe do ta riparojë,

Bazamenti është i gjithi i thyer dhe duhet ndërtuar nga e para. Duket qartë që është sulmuar me dhunë.

Busti i Mit’hat Frashërit është vepër e skulptorit Agim Rada, e cila u vendos në Tiranë në tetor të vitit 2018. Kohë kur erdhën eshtrat e tij nga Amerika dhe ceremonia ishte solemne. Qe atëherë u ngjall një debat qe menjëherë mori përmasa politike.

Busti i Mithat Frashërit u vendos krah vëllezërve Frashëri tek Kodrat e Liqenit, në një ceremoni të veçantë më 12 tetor të atij viti.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 26372 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE