Disa këshilla se si të organizoni festën më të mirë verore, që kushdo do ju kishte zili!

vovalbania July 10, 2024 0 koment 14 Mund të lexoni në minuta.
Disa këshilla se si të organizoni festën më të mirë verore, që kushdo do ju kishte zili!

Festa e mirë është me të vërtetë një gjë e mirë. Por një festë e mirë verore? Kjo thjesht nuk mund të mposhtet. Të gjithë tashmë janë në një humor të shkëlqyeshëm sepse, mirë… për shkak të diellit. Pemët janë plot gjethe dhe lulet e lulëzuara e bëjnë edhe vendndodhjen më urbane të ndihet më tërheqëse.

Edhe me të gjitha këto gjëra pozitive në anën tonë, në fakt organizimi i një feste të mrekullueshme verore ka truket e veta. Si mund të vendosni një vend që është relativisht i lehtë për t’u menaxhuar dhe pa stres për ju, ndërkohë që është edhe argëtim? Për të mos përmendur të paharrueshme për mysafirët tuaj. Ne mblodhëm së bashku disa nga festuesit, organizatorët, miksologët dhe kuzhinierët tanë më të besuar për këshillat e tyre, të cilat do të sigurojnë që festa juaj të jetë festa më e mirë e sezonit, pavarësisht nëse jeni duke organizuar një drekë në kopsht ose një orë kokteji intim.

1. Jini të përgatitur për mbledhje të improvizuara

Bronson van Wyck, planifikues i ngjarjeve me famë ndërkombëtare dhe autor i Born To Party, Forced To Work, mendon se edhe kur nuk po planifikon një festë, ia vlen të jesh i përgatitur.

“Sigurohuni që kabineti juaj i pijeve të jetë i pajisur për t’u shërbyer mysafirëve të improvizuar,” thotë ai. “Pikë bonus për grumbullimin e frutave të freskëta ose barishteve për të dekoruar koktejet. Mbani gjithmonë patate të skuqura – havjar dhe krem ​​fraiche e bëjnë atë edhe më të mirë.”

2. Merrni parasysh listën e të ftuarve

Nëse keni luksin e kohës për të organizuar mbrëmjen tuaj, sipërmarrësi, profesionisti i festës dhe autori i “The 2-Hour Cocktail Party”, Nick Grey sugjeron që së pari të përqendroheni në grupin tuaj të afërt. “Para se t’u dërgoni ftesa njerëzve të tjerë, duhet të ftoni grupin tuaj kryesor në fillim,” thotë ai. “Pastaj mund të filloni të ndërtoni listën tuaj të të ftuarve. Ju duhen minimumi 15-18 persona për energji të mirë.” Nëse nuk keni organizuar shumë festa më parë, qëndroni me çfarë – dhe kë – njihni dhe “përqendrohuni në një çështje të ulët dhe pa stres”.

3. Krijo një komunitet

Nëse njerëzit janë ata që e bëjnë një festë, atëherë duhet ta imagjinoni tuajën si një mikrokozmos të një shoqërie të vogël dhe funksionale të përsosur. “Sa herë që organizoni një ngjarje, po krijoni një komunitet nga e para”, thotë edukatorja, ylli i Mind Your Manners të Netflix dhe autorja e librit me të njëjtin titull znj. Sara Jane Ho. “Sidomos nëse njerëzit takohen për herë të parë. Sa shpejt jeni në gjendje të krijoni këtë komunitet në të cilin të gjithë ndiejnë një ndjenjë përkatësie dhe kalojnë mirë? Kjo është ajo që është në të vërtetë etiketa.”

4. Dërgoni ftesa – por gjithashtu mblidhni konfirmimet

“Ftesat janë një domosdoshmëri,” thotë Grey. Por mos u ndalni me kaq. “Një nga gjërat më të rëndësishme është mbledhja e konfirmimeve” shton ai. Nëse ngjarja juaj është më shumë se një mbledhje e rastësishme, merrni parasysh dixhitalizimin. “Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është duke krijuar një faqe të thjeshtë ngjarjesh në internet për festën tuaj,” thotë Grey. “Kjo ndihmon në krijimin e ekzaltimit, vendos pritshmëri dhe i josh mysafirët tuaj të mrekullueshëm që të përgjigjen kur i ftoni ata.”

5. Lëreni atë që shërbeni të udhëheqë enët e tavolinës

Më pas, merrni parasysh hapësirën tuaj. Zonja Anna Singleton, pronare e shërbimit të stilimit të ngjarjeve The Table Edit mbron një qasje me tematikë delikate.

“Unë gjithmonë mendoj se është më mirë të mbështeteni në çfarëdo ushqimi që po shërbeni për të dhënë udhëzime për enët e servirjes dhe si të vishni hapësirën,” thotë ajo. “Për shembull, nëse bëni një përhapje të relaksuar mesdhetare ose të Lindjes së Mesme, atëherë unë do të sugjeroja përdorimin e shumë teksturave të kundërta të qeramikës së ngrohtë, dërrasave të drurit të ullirit, qelqeve të ricikluara dhe lirive në tonet e ngjyrës rozë të gjelbër ose të tokës.”

6. Ose rrini tek klasikët

Megjithatë, nëse keni dyshime, nuk mund të gaboni kurrë me një mbulesë tavoline të bardhë. “Nëse dëshironi të krijoni një ndjenjë më formale, atëherë zgjidhni mbulesa tavoline të bardha, enë qelqi delikate dhe një bollëk enësh argjendi (pjata për servirjen e ushqimit, mbajtëset e qirinjve, etj),” thotë Singleton.

7. Sillni pjesën e brendshme jashtë

Nëse do të festoni jashtë, trajtojeni hapësirën si një dhomë të zakonshme. “Sillni rehatinë dhe ngrohtësinë e brendshme jashtë,” thotë Van Wyck. “Shtroni qilima, jastëkë dyshemeje. Inkurajoni mysafirët të heqin këpucët dhe të ndihen rehat. Shtoni qirinj, fenerë, pishtarë ose një zjarr për të ndriçuar oborrin tuaj me një shkëlqim tërheqës.”

8. Vendosni një bar të duhur

Z. Agostino Perrone, drejtor i miksologjisë së The Connaught dhe autor i librit të botuar së fundmi The Connaught Bar, na inkurajon t’i kushtojmë vëmendjen e duhur barit. “Pak kujdes për dekorin, duke filluar nga stacioni juaj i shërbimit me vegla dhe enë qelqi, gjithmonë shkon shumë.”

“Kur bari juaj është gati, sigurohuni që të mos jetë drejtpërdrejt nën diell ose nën një dritë të fortë,” thotë zoti Giorgio Bargiani, ndihmës drejtor i Miksologjisë së The Connaught. “Një ambient i freskët është gjithmonë shoqëruesi më i mirë i koktejit tuaj. Kuroni përzgjedhjen tuaj të enëve të tilla si enë qelqi. Mjetet që duhet të keni janë një gotë përzierjeje, një lugë dhe një sitë.”

9. Mos e teproni me lulet

Është verë, kështu që një theks elegant me lule është thelbësor. “Lulet mund të jenë dërrmuese, por mendoj se shtimi i një elementi natyror në tryezë është gjithmonë i rëndësishëm, veçanërisht nëse jeni në një mjedis kopshti,” thotë Singleton. “Por mos u hutoni shumë – disa kërcell interesantë në vazo qelqi të thjeshta (më pëlqen të përdor gota qelqi) janë të shkëlqyera. Ju dëshironi të siguroheni që jeni në gjendje të shihni dhe të flisni me këdo që është ulur përballë jush.”

10. Në vend të kësaj, krijoni një natyrë të qetë

“Unë shpesh i ndërroj lulet ose i kombinoj me një përzierje perimesh,” thotë Singleton. “Grupet e trangujve me kapak të përziera me kërcell delikate kopshti ose një tavolinë të tërë duke përdorur vetëm domate të vendosura organikisht në mes duken të shkëlqyera në verë.”

11. Mirëprisni mysafirët tuaj

Pra, festa ka filluar dhe njerëzit fillojnë të vijnë. Për të qenë një mikpritës i mirë, sigurohuni që t’i mirëprisni ata. “Për të shmangur zona të vështira, filloni duke pritur mysafirët tuaj me shumë entuziazëm dhe duke festuar ardhjen e tyre,” thotë Grey. “Nuk ka nevojë të kërkosh falje nëse të tjerët nuk janë shfaqur ende.”

12. Prezantoni mysafirët tuaj

“Do të habiteshit se në sa festa shkoj ku mikpritësi nuk i prezanton mysafirët me të ftuarit e tjerë”, thotë Ho. “Hapi i parë për ndërtimin e komunitetit është që të gjithë duhet të dinë emrin e njëri-tjetrit. Gjithmonë prezantojini ardhjen e re të paktën dy ose tre të ftuarve të tjerë, në mënyrë që ata të mund të hapin biseda.”

13. Bëjeni siç duhet

Mos i prezantoni mysafirët tuaj vetëm me emrat e njëri-tjetrit dhe më pas zhdukeni, jepni një sfond se kush janë ata dhe pse mund të pëlqejnë njëri-tjetrin. “Jepuni njerëzve mjaftueshëm që ata të mund të vazhdojnë me lehtësi bisedën dhe ju të mund të dilni,” thotë Ho.

14. Vendosni diçka në duart e mysafirëve tuaj sapo të mbërrijnë

“Jepuni njerëzve një pije dhe ‘snack’ sapo të mbërrijnë,” thotë zonja Helen Graves, shkrimtare e ushqimit, specialiste e BBQ dhe autore e Live Fire dhe që ka publikuar së fundmi ‘Ditët BBQ, Netët BBQ’. “Kjo i jep një pikë qendrore dhomës gjithashtu, kështu që njerëzit mund të bisedojnë pa u ndjerë në siklet. Do të thotë gjithashtu se ata nuk do të jenë të pangopur, kështu që ju jep një dritare më të madhe për t’u organizuar.”

Shefi i kuzhinës dhe autorja e librit të ardhshëm “Gatim në kohë të mirë” zonja Rosie MacKean pajtohet: “Asgjë nuk është më popullore se sa ushqimet e shpejta, prandaj më pëlqen të bëj disa të tilla të nxehta si dhe të ftohta që mund të hidhen në një tigan ose nën skarë më parë. duke shërbyer. Njerëzit janë të etur për to.”

15. Mbajini të zënë

“Jepuni të ardhurve të hershëm diçka për të bërë,” thotë Grey. “Ata do të vlerësojnë të ndihen të dobishëm në vend që të bëjnë muhabet. Për shembull, zakonisht i kërkoj dikujt që të më ndihmojë të shërbej pije.”

Një detyrë e dobishme është të mbushni pijet për t’i mbajtur ato të freskëta. “Nëse kokteji juaj përmban një përbërës të gazuar si mikser ose verë të gazuar, lini pak hapësirë ​​për mbushje nëpër dhomë”, thotë Bargiani. “Është një ide e mirë të siguroheni që pija të mbetet e freskët, si dhe një prekje elegante për mysafirët tuaj.”

16. Shërbejeni si profesionist

Kur bëhet fjalë për përgatitjen dhe servirjen e atyre pijeve, praktika jo vetëm që e bën të përsosur, por do të thotë që ju dhe të ftuarit tuaj do të jeni në gjendje të kënaqeni. “Koha që kaloni pas ose rreth barit nuk duhet të kalojë kurrë kohën që shpenzoni për t’u siguruar që njerëzit të kalojnë një kohë të mirë,” thotë Perrone. “Punoni paraprakisht në organizimin dhe pijet tuaja dhe njihuni me të gjitha mjetet dhe përzierjet në mënyrë që të dukeni natyral kur shërbeni dhe të kënaqeni në të vërtetë.”

17. Parapërgatitni pijet tuaja

Ose pse të mos e përgatisni të gjithën paraprakisht? “Të gjithëve u pëlqen një koktej,” thotë Singleton. “Pra, më pëlqen të përgatis grupe paraprakisht dhe t’i mbaj të ftohta në enë, gati për t’u shërbyer dhe të ofroj një sërë garniturash.

18. Zgjidhni një koktej që pasqyron turmën dhe sezonin

“Ka një pije për çdo rast, prandaj sigurohuni që koktejet tuaja të pasqyrojnë disponimin e natës dhe të grupit suaj,” thotë Perrone. “Një tjetër rregull kyç është të luani me përbërësit sezonalë dhe të gjeni shijen tuaj të veçantë për t’i bërë përshtypje mysafirëve tuaj.”

Bargiani sugjeron “një koktej me gaz, freskues që nxjerr në pah shijet lokale. Një recetë ideale nga libri ynë është Gentleman Spritz. Ky koktej me shije frutash për një koktej aperitiv klasik italian u frymëzua nga një nga pijet e dokumentuara në librin e gazetarit të shekullit të 20-të, Charles H Baker, The Gentleman’s Companion.

19. Përputhni nxehtësinë me pije pikante

Nëse nuk ju pëlqejnë frutat, Van Wyck është një adhurues i nxehtësisë në një ditë të nxehtë. “Shërbejini pije pikante për t’i mbajtur mysafirët tuaj të freskët kur është nxehtë jashtë,” thotë ai. “Diçka në lidhje me nxehtësinë nga pija e bën ambientin të ndihet më i freskët. Një margarita pikante me ananas e bën vetëm trukun.”

20. Ndërtoni një tavolinë bufe arkitektonike

Pra, po servirni ‘snacks’ dhe pije. Po në lidhje me servirjen e ushqimit? “Tavolina klasike e bufesë është e mrekullueshme për mbledhjet verore,” thotë Singleton. “Por bëjeni pak më tërheqës duke luajtur me lartësi të ndryshme. Ju mund të jeni të shkathët – unë shpesh përdor kriklla ose tasa të përmbysur për të grumbulluar gjërat”.

21. Vendoseni në akull

Dëshironi të bëni një përshtypje të vërtetë? Hiqeni menunë tuaj. “Shërbimi i gjërave në akull duket tepër elegant,” thotë MacKean. “Blini disa çanta shtesë për ushqimet tuaja të para, karkaleca deti dhe salcë kokteji, tufa me rrepka me gjethe dhe madje edhe agrume të prera në bar.”

22. Bukë, bukë, bukë

Për të thithur pijen dhe për të mbushur stomakun lehtësisht, merrni shumë bukë të mirë dhe të freskët. “Buka është gjithmonë gjëja e parë që mbaron, kështu që më pëlqen të kem një sërë buke të prera në copa dhe të servirura në shporta që janë të lehta për t’u rimbushur,” thotë Singleton. “Bëni më shumë duke ofruar një sërë gostish dhe vajrash të ndryshëm.”

23. Merrni parasysh cilësimet e vendeve ose etiketat e emrave

Mund të duken të çuditshme, por t’u japësh njerëzve pak drejtim mund të vlerësohet. “Ato reduktojnë ankthin social, i bëjnë prezantimet më të lehta dhe sigurojnë që të gjithë të jenë në pozita të barabarta”, thotë Grey. “Dhe ato janë veçanërisht të dobishme për ata – si unë – që nuk janë të mirë me emrat.”

24. Mos e teproni në menu

“Dizenjoni një menu që funksionon me hapësirën tuaj dhe me jetën tuaj – dhe mos u bëni tepër ambicioz”, thotë MacKean, kur bëhet fjalë për ushqimin e duhur. “Zgjidhni receta që mund të gatuhen para kohe dhe të ringrohen dhe përfshini disa pjata me përbërës të gatshëm për t’u ngrënë që përgatiten shumë lehtë për t’u siguruar që menuja juaj të jetë e ekuilibruar. Unë shpesh përfshij të paktën një gjë që është ‘në bukë të thekur’, një sallatë me bazë djathi (për shembull, feta ose burrata) dhe disa gjëra të ngrohta me lugë, si kaponata ose speca të marinuar, të cilat mund t’i përgatisni shumë më parë.

25. Investoni në akull cilësor (po, ka rëndësi)

“Cilësia e akullit tuaj është faktori më i rëndësishëm për ta mbajtur pijen tuaj të freskët dhe të holluar siç duhet,” thotë Perrone.

Bargiani thotë këtë: “Akulli i cilësisë së lartë dhe i pastër kristal është i domosdoshëm për të siguruar cilësinë e koktejeve tuaja, veçanërisht në verë. Përdorimi i kubeve standarde të akullit (të mbushura me ajër dhe papastërti) do të rezultojë në një përzierje shumë ujore që ndryshon ekuilibrin përfundimtar të shijes. Ka shumë mënyra për të gjetur akull të mirë, nga prodhimi i tij në shtëpi duke përdorur një kontejner të izoluar, deri te sigurimi i tij nëpërmjet furnitorëve të specializuar.”

26. Bëni pijet të ftohta dhe ushqimin në temperaturën e dhomës

Ndërkohë që dëshironi që pijet tuaja të jenë të ftohta, mbështetuni në një drekë chambré . “Shërbejeni ushqimin që është i mirë në temperaturën e dhomës,” thotë Van Wyck. “Klasikët e verës si sallata me misër, domate të freskëta, shalqi dhe mango me Tajín.”

27. Thyeni barrierat me ushqimin ‘finger food’

“Unë jam një adhurues i madh i ndarjes së pjatave për një Barbecue,” thotë Graves. “Do të zgjedh një pjatë dhe do ta mbush me shumë gjëra që mund të gatuaj në të njëjtën kohë – krahët e pulës super bimore në librin tim të ri janë një shembull i shkëlqyer. I grumbulloj, i vendos poshtë dhe më pas i plotësoj me disa pjata anësore. Të gjithë gërmojnë dhe nuk shqetësohen për lëpirjen e gishtave. Ka një ndjenjë të menjëhershme relaksi.”

28. Zgjidhni muzikën me kujdes

“Elementët më të rëndësishëm të një feste janë gjithmonë muzika dhe pijet alkoolike,” thotë Singleton. “Sigurohuni që sistemi juaj muzikor të jetë mjaftueshëm me zë dhe të keni menduar për atmosferën që dëshironi të krijoni. Unë shpesh kam shumë muzikë latine që luhet gjatë verës, pasi është mjaft e relaksuar për barbekju gjatë ditës, por gjithsesi argëtuese, kështu që njerëzit janë në humorin e festës.”

29. Rregulli i 20 minutave

Për një atmosferë të garantuar gjatë gjithë ditës ose natës, mbajini gjërat në lëvizje. “Zbatoni gjithmonë rregullin e 20 minutave,” thotë Van Wyck. “Çdo 20 minuta apo më shumë, sigurohuni që të ketë diçka të re të shtuar në përzierje. Ndryshoni muzikën, shpërndani pije.”

30. Provoni një ëmbëlsirë të thjeshtë

Për të përfunduar servirjen tuaj, dilni me zhurmë. “Ëmbëlsirat XXL janë shumë të njohura për momentin,” thotë Singleton. “Ose, nëse doni ta bëni këtë një moment që do mbahet mend, rregullimi i shumë më të vegjëlve në një rresht të gjatë në një dërrasë të gjatë dhe marrja e disa njerëzve në tryezë do t’i shtojë pak element mbrëmjes.”

31. Ose shkoni për fitoren e lehtë, përgatitore përpara

“Shpesh do të shkoj përpara me ëmbëlsirën duke përdorur prushin e mbetur të skarës për ta gatuar atë,” thotë Graves. “Për shembull, pasi të kem servirur pjesën kryesore, do të hedh në barbekju një tepsi me pjeshkë, sheqer, verë të bardhë, vanilje dhe ndoshta disa erëza, do ta mbyll kapakun dhe do ta lë të gatuajë derisa të hamë pjatën kryesore. Në kohën kur të gjithë do të kenë mbaruar, ata do të jenë të relaksuar dhe të ëmbël dhe të përsosur për t’u shërbyer me akullore vanilje ose krem ​​të mpiksur. Ose, unë do të qëroj disa fruta – do të jetë perfekt në kohën kur të gjithë të jenë gati për të.”

32. Cakto një kohë përfundimi

Ndërsa është joshëse për të vazhduar deri në orët e vona, Grey sugjeron përcaktimin e një pike fundore nga festa. “Njohja se ka një kohë përfundimi ju lejon të ruani një nivel të lartë energjie gjatë gjithë kohës, duke e parandaluar atë të bëhet e mërzitshme apo e vështirë”, thotë ai. “Një kohë e qartë e përfundimit mund t’i bëjë mysafirët tuaj të dëshirojnë më shumë, duke i bërë ata më të prirur të presin me padurim ngjarjen tuaj të ardhshme.”

Kjo gjithashtu ndihmon me fazat e hershme të ngjarjes suaj: “Një kohë e qartë përfundimi gjithashtu inkurajon mysafirët tuaj që të mbërrijnë në kohë dhe të mos shfaqen rastësisht një ose dy orë me vonesë.” Nëse i përmbaheni kohës së fundit pas disa koktejeve, kjo varet nga ju.

33. Mbani mend, prania juaj është gjithçka që duhet

Ju mund të keni të gjitha planet më të mira në botë, por nëse jeni të stresuar, të gjithë do të kalojnë një kohë të keqe. “Në fund të fundit, këshilla më e rëndësishme për të organizuar një festë të mrekullueshme është të jesh një mikpritës i shkëlqyeshëm,” thotë Perrone. “Kjo do të thotë të mendoni paraprakisht për ato detaje që do t’ju lejojnë të kaloni kohë me të ftuarit tuaj dhe të shijoni momentin.”

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 58473 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE