Mënyrat si të argëtoheni me fëmijët tuaj këtë verë…

vovalbania August 06, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Mënyrat si të argëtoheni me fëmijët tuaj këtë verë…

Lista e aktiviteteve që duhen bërë është shumë e gjerë dhe e përshtatshme për mosha të ndryshme. Ju mund të zgjidhni midis ushtrimeve sportive, lojërave ose punëve artizanale në shtëpi dhe të gjitha këto do ta argëtojnë fëmijën tuaj. Ja disa ide për të argëtuar fëmijën tuaj gjatë verës:

Praktikoni një sport

Sporti është mënyra më e shëndetshme për të argëtuar fëmijët gjatë verës. Ndoshta është gjithashtu koha e duhur për t’i regjistruar për mësime noti, volejbolli, futbolli ose ndonjë disiplinë tjetër që ata pëlqejnë.

Ngisni një biçikletë

Shëtitja me biçikletë rreth sheshit ose rrugëve pranë shtëpisë tuaj do të jetë kënaqësi e madhe për fëmijën tuaj.

Krijoni figura origami

Një hobi që fëmijët gëzojnë është krijimi i figurave të origami. Pra, merrni pak kohë për të ndarë me fëmijën tuaj dhe mësoni se si të bëjnë varka, aeroplanë, shtëpi dhe shumë krijime të tjera prej letre.

Shikoni filma që mësojnë vlera

Një pasdite apo mbrëmje me filma apo seriale është një nga idetë e shkëlqyera për të argëtuar fëmijën tuaj gjatë verës.

Bëni “sleepover”

Gjatë një sleepover-i fëmijët argëtohen duke parë filma, duke ngrënë kokoshka, duke bashkuar enigma dhe lego, duke luajtur gjëegjëza ose duke treguar histori.

Vendosja e enigmave së bashku

Jigsaw puzzles janë një domosdoshmëri në shtëpitë me fëmijë. Janë lojëra praktike që testojnë imagjinatën, kujtesën dhe koordinimin.

Kamping në shtëpi

Ngritja e kampit në shtëpi është një mënyrë tjetër për t’u argëtuar gjatë verës. Mund të vendosni një tendë në oborrin e shtëpisë ose në kopsht dhe të shtoni karrige, jastëkë dhe një batanije në zonën e ndenjësisë.

Shkruani një histori

Tregimet janë një mënyrë që fëmijët të ushtrojnë aftësitë e tyre letrare dhe krijuese. Kjo kalim kohe rrit edhe aftësinë e tyre imagjinative.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 41792 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE