Kolaudimi për mjetet e vjetra mund të rikthehet sërish një herë në vit, këtë e bën të ditur Drejtori i përgjithshëm i DPSHTRR!

vovalbania August 29, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Kolaudimi për mjetet e vjetra mund të rikthehet sërish një herë në vit, këtë e bën të ditur Drejtori i përgjithshëm i DPSHTRR!

Kolaudimi për mjetet e vjetra mund të rikthehet sërish një herë në vit, si një masë për të rritur sigurinë rrugore. Prej 1 viti e gjysmë, ndryshimet në kod e kanë bërë kontrollit teknik të detyrueshëm për makinat vetëm çdo dy vjet. Por masa që u mor për të shmangur radhët dhe shqetësimin e drejtuesve, krijoi edhe neglizhencë në mirëmbajtje. Drejtori i përgjithshëm i DPSHTRR, Blendi Gonxhja, ka bërë të ditur se do të shihet gjendja e makinave që rikthehen në kolaudim dhe më pas do të vendoset nëse mund të rritet shpeshtësia e kontrolleve për një kategori të caktuar.

Çdo vit, flota e automjeteve në vendin tonë rritet me 40-50 mijë makina dhe mjete të tjera. Gonxhja nuk përjashton mundësinë e liberalizimit të shërbimit të kolaudimit në të ardhmen, me kushtin që të ruhen standardet e kontrollit. Shërbimi i kontrollit teknik iu rikthye shtetit vitin e kaluar pas një koncesioni 11-vjeçar.

Kompania koncesionare u akuzua për moszbatim të disa kushteve të koncesionit, si dorëzimi në gjendje pune i pikave të kontrollit teknik, duke detyruar shtetin të bënte një ndërprerje të përkohshme të këtij shërbimi. Megjithatë, kontrata e hartuar në disfavor të shtetit, e bën të pamundur ndjekjen ligjore të këtyre shkeljeve.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 41930 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE