Facebook tani është ‘zyrtarisht’ për të moshuarit pasi adoleshentët e braktisin atë për rrjete sociale më ‘cool’!

vovalbania August 14, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Facebook tani është ‘zyrtarisht’ për të moshuarit pasi adoleshentët e braktisin atë për rrjete sociale më ‘cool’!

Kërkimet e bëra së fundmi kanë konfirmuar atë që shumë prej nesh dyshonin tashmë, që Facebook është për të moshuarit dhe të rinjtë përdorin më shumë rrjetin social TikTok. Sipas Qendrës Kërkimore Pew, përqindja e adoleshentëve amerikanë midis 13 dhe 17 vjeç që thonë se përdorin Facebook ka rënë nga 71% nga viti 2014 dhe në vetëm 32% këtë vit.

Ndërkohë, përdorimi i TikTok është rritur me 67% të adoleshentëve që thonë se e përdorin atë dhe 16% të tjerë thonë se e përdorin atë gjatë gjithë kohës. Numri i adoleshentëve që përdorin Twitter dhe Tumblr gjithashtu po bie, me një pjesë në rritje të tyre duke përdorur Instagram dhe Snapchat. Në raporti thuhej se:

Edhe pse adoleshentët e sotëm nuk e përdorin Facebook aq gjerësisht sa adoleshentët në vitet e mëparshme, platforma ende gëzon përdorim të gjerë tek të rriturit.

Duket se faqet e mediave sociale të bazuara në imazhe dhe video janë më të popullarizuara në mesin e të rinjve, ndërsa gjeneratat ‘e vjetra’, preferojnë t’i përdorin fjalët e tyre në mënyrën e vjetër. 95% e adoleshentëve thanë se përdorin YouTube, duke e bërë atë deri tani platformën më të njohur, pasi tre të katërtat e tyre thonë se e përdorin atë në baza ditore.

Sondazhi zbuloi gjithashtu se 95% e adoleshentëve kanë akses në telefonat inteligjentë dhe 90% përdorin kompjuterë. Djemtë kanë më shumë gjasa të përdorin YouTube, Twitch dhe Reddit ndërsa vajzat përdorin TikTok, Instagram dhe Snapchat.
Ndërkohë, demografia më e madhe në Facebook janë meshkujt e moshës nga 25 deri në 34 vjeç, ku platforma është gjithashtu rrjeti social më i popullarizuar për ‘baby boomers’.

Kjo ndoshta sepse ofron mundësi të mjaftueshme për pensionistët që të debatojnë për gjëra të kota në temat e komenteve, të lexojnë komplotet e Tokës së sheshtë ose të shikojnë meme 5-vjeçare për herë të parë.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 55520 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE