Flini më shumë në fundjavë? Çfarë ndodh me trupin tuaj

vovalbania August 27, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Flini më shumë në fundjavë? Çfarë ndodh me trupin tuaj

Gjumi është një pjesë shumë e rëndësishme dhe nuk ka dyshim se gjumi është një kusht i domosdoshëm për një shëndet të mirë. Mirëqenia fizike dhe mendore si dhe mbrojtja nga disa sëmundje varen nga cilësia dhe sasia e gjumit. Në fundjavë, njerëzit priren të flenë më gjatë ose në mëngjes ose pasdite.

Si ndikon kjo në trupin tonë?

Studiuesit kanë zbuluar se orët që flemë në fundjavë lidhen me peshën trupore. Ata studiuan më shumë se 2000 njerëz të moshës 19 deri në 82 vjeç. Studiuesit morën matjet e duhura të trupit të tyre dhe mblodhën informacione në lidhje me orët që ata flinin gjatë javës dhe veçmas gjatë fundjavës.

U zbulua se ata që flinin më shumë në fundjavë sesa në ditët e javës peshonin më pak. Ata gjithashtu mund të kenë prirje të flinin më pak orë gjatë ditëve të javës, por pushonin më shumë orë në përgjithësi gjatë gjithë javës.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 54530 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE