Ndaluni për një moment dhe bëjani vetes këto 4 pyetje…

vovalbania August 31, 2022 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Ndaluni për një moment dhe bëjani vetes këto 4 pyetje…

Është e rëndësishme të mësoni vazhdimisht, të ndryshoni, të zhdukni zakonet tuaja të këqija dhe të përpiqeni të jeni një person më i mirë. Vetë-përmirësimi është e vetmja rrugë që mund t’ju sigurojë përparim në jetë. Çdo ditë njeriu duhet të përpiqet t’i kryejë më shpejt dhe më mirë punën dhe të gjitha detyrimet, për të qenë mik, partner dhe koleg më i mirë. Vetëm përmes një tabloje realiste të vetes mund të shihni saktësisht se ku jeni dhe në cilat segmente të jetës suaj mund të përmirësoheni, në mënyrë që të jeni më të lumtur dhe më të suksesshëm.

Duhet të ndaleni për një moment dhe të shikoni se çfarë po bëni tani. Nëse shikoni televizor ose lëvizni nëpër foto në telefonin tuaj, ndërsa fantazoni për partnerin tuaj ideal ose një pushim në Santorini, po humbisni kohë në vend që të realizoni dëshirat tuaja. Është e rëndësishme të mësoni vazhdimisht, të ndryshoni, të zhdukni zakonet tuaja të këqija dhe të përpiqeni të jeni një person më i mirë. Pra, me të vërtetë ndaloni, të paktën një herë në javë dhe bëjini vetes pyetje se kush jeni dhe ku jeni tani në rrugën drejt përmbushjes së dëshirave dhe qëllimeve tuaja.

1. Çfarë mësova?

Një ditë në të cilën nuk keni mësuar asgjë është një ditë e humbur. Ju duhet të eksploroni gjëra të reja me kuriozitetin e një fëmije dhe në këtë mënyrë të pasuroni njohuritë tuaja. Gjithashtu, mësoni vazhdimisht më shumë për atë që tashmë dini, në mënyrë që të bëheni më të aftë. Ekspertiza do t’ju bëjë një punëtor më të mirë dhe njohuritë e përgjithshme do t’ju bëjnë një mik dhe bashkëbisedues më interesant.

2. Çfarë më mërzit?

Është e nevojshme të kuptoni se cilat janë burimet kryesore të stresit tuaj dhe të mendoni se si mund ta përthithni atë. Në të vërtetë, nëse stresi dhe nervozizmi juaj shkaktohet nga universiteti ose familja juaj, ju nuk do të jeni në gjendje ta hiqni qafe atë problem. Nga ana tjetër, nëse një person i caktuar po ju shkakton stres, mos hezitoni të largoheni prej tij dhe të ndaloni së komunikuari me të. Nëse është një punë, mendoni për një ndryshim.

3. Si ndihem?

Është gjithashtu e nevojshme të monitoroni gjendjen e shpirtit tuaj dhe cilat ndjenja kanë mbizotëruar në jetën tuaj të përditshme në periudhën e fundit. Kjo është shumë e rëndësishme kur bëhet fjalë për kujdesin ndaj vetes. Mundohuni të identifikoni se çfarë ju bën të ndjeni emocione specifike. Gjërat që ju bëjnë të lumtur dhe ju bëjnë të ndiheni më mirë, bëjini më shpesh dhe gjërat që ju bëjnë të ndiheni keq, bëjini sa më pak. Është e nevojshme që njeriu të kujdeset për këtë, sepse kur është në humor të mirë, ka më shumë vullnet për punë dhe dëshirë për të bërë vepra të mira, se sa kur është i inatosur apo i trishtuar.

4. Çfarë u jap njerëzve të tjerë?

Ka gëzim në dhënien dhe të gjithë i vlerësojnë më shumë njerëzit bujarë. Sigurisht, nuk bëhet fjalë vetëm për dhurata materiale, ndonjëherë mjafton një buzëqeshje, si dhe një fjalë e bukur apo një kompliment. Bërja e të tjerëve të lumtur duhet t’ju sjellë gjithashtu lumturi, marrëdhënie më të mira dhe humor të mirë. Thjesht bëjeni të sinqertë dhe nga zemra!

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 57798 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE