Pothuajse të gjithë njerëzit me çrregullim të personalitetit kanë një të përbashkët

vovalbania July 31, 2023 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Pothuajse të gjithë njerëzit me çrregullim të personalitetit kanë një të përbashkët

Çrregullimi i personalitetit është një gjendje e shëndetit mendor që mund ta bëjë të vështirë për njerëzit të mbajnë marrëdhënie të shëndetshme ose të ndërveprojnë me të tjerët.

Siç shpjegojnë psikologët, personaliteti ynë na bën ata që jemi dhe ndikon në mënyrën se si ne e perceptojmë botën përreth nesh dhe si komunikojmë me njerëzit përreth nesh.

Si mund ta kuptojmë se një person ka një çrregullim personaliteti?

Një karakteristikë është e zakonshme për pothuajse të gjithë ata që luftojnë me këtë problem. Siç shpjegojnë psikologët, njerëzit me çrregullim të personalitetit shpesh kanë vështirësi në rregullimin ose kontrollin e emocioneve të tyre.

Ata mund të zemërohen shumë shpejt ose të reagojnë me zhgënjim kur diçka nuk u pëlqen ose thjesht nuk u shkon.

Për shembull, një person që vuan nga një çrregullim personaliteti mund të ketë ndryshime intensive të humorit ose të sulmojë njerëzit përreth tij, duke kërkuar vëmendjen e tyre të pandarë. Simptomat shoqëruese përfshijnë gjithashtu ndjenjën e zbrazëtisë ose shpërthimet e zemërimit.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 58473 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE