Disa çështje që sipas ekspertëve tregojnë fundin e një marrëdhënieje

vovalbania March 03, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Disa çështje që sipas ekspertëve tregojnë fundin e një marrëdhënieje

Të gjitha marrëdhëniet kanë ulje dhe ngritje. Megjithatë, disa probleme thjesht nuk mund të rregullohen.

Mund të jetë e vështirë të identifikohet kur një marrëdhënie ka ecur në rrjedhën e saj. Por ka disa probleme që priren të shkruajnë fundin dhe është mirë të jesh i vetëdijshëm për to. Në fund të fundit, lumturia juaj duhet të jetë e para.

“Përfundimi i një marrëdhënieje toksike mund të jetë i vështirë, por në fund të fundit ia vlen për shëndetin dhe mirëqenien tuaj mendore”, shpjegon Joanna Konstantopoulou, një psikologe shëndetësore në Health Psychology Clinic.

Dhe ndërsa disa njerëz do të kenë pragje të ndryshme me atë që do të tolerojnë në një marrëdhënie intime, ka disa probleme kryesore për t’u kujdesur.

Ekspertët kanë ndarë disa shenja se mund të jetë koha për t’i dhënë fund marrëdhënies suaj.

Trajtim i heshtur

Joana thotë se nëse njëra palë mbyllet plotësisht dhe refuzon të komunikojë, kjo nuk është mirë.

Sipas saj, kjo mund të jetë një shenjë mosrespektimi dhe mungesë shqetësimi për ndjenjat e partnerit tuaj. Nëse jeni duke u injoruar vazhdimisht ose partneri juaj ju mbyll qëllimisht, është koha të vazhdoni përpara.

Pandershmëri

Besimi është kaq i rëndësishëm në një marrëdhënie, kështu që nëse partneri është i pandershëm, kjo mund t’i bëjë gjërat tepër të vështira.

“Nëse partneri juaj gënjen ose tradhton gjithmonë, kjo është një shenjë kryesore se është koha për t’i dhënë fund marrëdhënies”, shton Joanna.

Modelet e mosrespektimit

Në temën e respektit, kjo është një tjetër gjë që duhet të jetë parësore në një marrëdhënie.

“Nëse partneri juaj vazhdimisht ju poshtëron ose tallet me ju, është koha të largoheni nga marrëdhënia”, vazhdon Joannna.

Të jetoni jetë të ndara

Kur një çift është i shkëputur nga njëri-tjetri, kjo do të thotë që të paktën njëri, ose ndoshta të dy partnerët janë larguar nga marrëdhënia.

“Në një farë kuptimi, marrëdhënia nuk po plotëson më nevojat e tyre”.

Nuk ka vullnet për të reflektuar

“Pothuajse çdo gjë në një marrëdhënie mund të kapërcehet, por, në mënyrë që të ndërtohen ura mbi prishjet e marrëdhënieve, të dyja palët duhet të jenë të gatshme të reflektojnë mbi sjelljet e tyre, të jenë të gatshme të kuptojnë diçka për ndikimin e sjelljeve të tyre te tjetra dhe të mbajnë përgjegjësi”, shpjegon psikoterapistja Lohani Noor.

Por nëse të dyja palët nuk janë të gatshme ta bëjnë këtë, një marrëdhënie nuk mund të riparohet.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 55497 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE