AKU vazhdon inspektimet në terren, thirrje konsumatorëve: Denonconi abuzimet!

vovalbania March 24, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
AKU vazhdon inspektimet në terren, thirrje konsumatorëve: Denonconi abuzimet!

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vazhdon me intensitet inspektimet në tregje dhe markete të ndryshme të vendit.

Drejtoresha e Përgjithshme e AKU-së, Jeta Deda, e cila ndjek nga afër një pjesë të inspektimeve në terren, mori informacion nga drejtues të rrjeteve të marketeve mbi efikasitetin dhe inspektimet e AKU-së që nga fundi i janarit e deri më sot.

“Ne kemi nxjerrë një urdhër për shtimin e kontrolleve dhe monitorimin më të thelluar gjatë periudhës së fundit të janarit dhe e kemi shtrirë deri tani, që kur kjo sëmundje filloi të shfaqej në vendet e BE-së. Kemi qenë rigorozë për ndjekjen e gjurmueshmërisë për këto produkte shpendore”, tha Jeta Deda.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit monitoron dhe inspekton të gjithë territorin e vendit në kuadër të garantimit të shëndetit të konsumatorit, parandalimin e praktikave abuzive në tregtimin e vezëve të pavulosura e me mungesë gjurmueshmërie dhe mishit të pulës pa dokumentacion të rregullt veterinar nga thertorja e pa certifikatë veterinare.

Po kryhen kontrollet në të gjithë drejtoritë rajonale në pikat e tregtimit, magazinat, tregjet, marketet e supermarketet, stabilimentet e prodhimit të vezëve e përpunimit të mishit të shpendëve.

Drejtoresha e AKU-së u bëri thirrje shtetasve se produktet e kontrolluara janë të sigurta dhe kërkoi  konsumatorëve bashkëpunim  që të denoncojnë çdo abuzim.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 42378 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE