7 shenja të padukshme që tregojnë se keni vetëvlerësim të ulët

vovalbania August 08, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
7 shenja të padukshme që tregojnë se keni vetëvlerësim të ulët

E keni të vështirë të pranoni një kompliment, e kapni veten duke bërë shpesh biseda negative me veten, gjithmonë fajësoni veten për gjithçka që ndodh. Shenjat e vetëvlerësimit të ulët nuk janë gjithmonë të dukshme, por ju duhet t’i dalloni ato nëse doni të shihni se jeta juaj ndryshon për mirë.

Dashuria për veten është një punë e madhe dhe tregon rrugën drejt kujdesit të vërtetë për veten dhe të tjerët kur arrihet. Megjithatë, nuk është gjithmonë e dhënë dhe kjo është ajo që i bën gjërat mjaft të komplikuara në marrëdhëniet me ata përreth nesh kur përfshihemi emocionalisht.

Sipas psikologes, Dr Michaela Dunbar, shenjat që tregojnë se vetëvlerësimi ynë nuk është në nivele aq të larta janë shumë specifike, por kanë një formë tinëzare.

Në një postim që ka mbledhur mbi 13 mijë pëlqime, eksperti shpjegon se vetëbesimi i ulët shfaqet fillimisht përmes pavendosmërisë edhe për gjërat më të vogla.

Një shenjë tjetër, pohon ai, është shmangia e të folurit në takime dhe fjalime publike, si dhe komentet negative që bëjmë vazhdimisht për veten, duke besuar se nuk do t’i arrijmë kurrë qëllimet tona. Në postimin që u bë viral, ajo shton gjithashtu se nënvlerësimi i aftësive tona dhe përqendrimi në dobësitë tona janë disa shenja më të forta se nuk po ia dalim aq mirë me veten.

Një tregues tjetër i qartë është se ne besojmë se nuk meritojmë gjëra të mira që të na ndodhin në jetë . Dy shenja të tjera të vetëvlerësimit të ulët, sipas psikologut, janë se ne nuk u besojmë të tjerëve kur na bëjnë kritika dhe komplimente të mira, ndërkohë që priremi ta konsiderojmë veten gjithmonë perfeksionistë . Dëshira për të bërë gjithçka në mënyrë perfekte gjatë gjithë kohës është një shenjë se nuk jemi kurrë të kënaqur me veten me atë që arrijmë dhe e kemi të vështirë ta pranojmë atë pikërisht ashtu siç është.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 55497 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE