A e dini arsyen pse iPhone-ët nuk kanë radio?

vovalbania August 13, 2022 133 nuk lexohet 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
A e dini arsyen pse iPhone-ët nuk kanë radio?

Pothuajse të gjithë Android-ët mund të kenë një radio, por Apple e la jashtë iPhone-ve, edhe pse mund ta prezantonte me një lëvizje të thjeshtë, pasi përpara iPhone 7, furnizonte çipa Wi-Fi dhe Bluetooth nga Broadcomm, në të cilin radio është ndërtuar çipi.

Arsyeja qëndron në mënyrën se si Apple zgjedh veçoritë e telefonave. Apple nuk pyet nëse mund të bëhet diçka, por pse duhet bërë. Pra, ai vlerësoi se përvoja e radios nuk i plotësonte standardet e saj. Disponueshmëria e stacioneve radio varet nga vendndodhja e përdoruesit dhe Apple nuk ka kontroll mbi cilësinë e marrjes së sinjalit. Për më tepër, shumica e stacioneve radio transmetojnë audio 128 kb/s, ndërsa Apple Music ofron 256 kb/s.

Le të mos harrojmë gjithashtu se stacionet radiofonike kanë reklama të gjata, të cilat Apple nuk mund të marrë pjesë.

Kështu, vendimi i Apple për të mos përfshirë radion në iPhone ka vazhduar edhe pas iPhone 7 deri më sot.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 19325 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE