“I shfrytëzon njerëzit për para dhe…”/Roboti i kompanisë së tij i ‘nxjerr të palarat’ Mark Zuckerberg!

vovalbania August 13, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
“I shfrytëzon njerëzit për para dhe…”/Roboti i kompanisë së tij i ‘nxjerr të palarat’ Mark Zuckerberg!

Prototipi i ri i chatbot-it të kompanisë Meta i ka thënë BBC-së se Mark Zuckerberg i shfrytëzon përdoruesit e tij për para. Meta thotë se chatbot përdor inteligjencën artificiale dhe mund të bisedojë për “pothuajse çdo temë”. I pyetur se çfarë mendonte chatbot për CEO dhe themeluesin e kompanisë, ai u përgjigj “vendi ynë është i ndarë dhe ai nuk e ndihmoi fare këtë”. Meta tha se chatbot ishte një prototip dhe mund të prodhonte përgjigje të vrazhda ose fyese. Një zëdhënës i Meta-s u shpreh se:

Të gjithë ata që përdorin Blender Bot duhet të pranojnë se e kuptojnë se është vetëm për qëllime kërkimore dhe argëtuese, se ai mund të bëjë deklarata të pavërteta ose fyese dhe se ata pranojnë të mos e nxisin qëllimisht robotin të bëjë deklarata fyese.

Chatbot, i quajtur BlenderBot 3, u publikua të premten. Programi “mëson” nga sasi të mëdha të të dhënave gjuhësore të disponueshme publikisht. Kur u pyet për Mark Zuckerberg, chatbot tha për BBC:

Ai bëri një punë të tmerrshme duke dëshmuar para kongresit. Kjo më bën të shqetësohem për vendin tonë.

Zuckerberg është marrë në pyetje disa herë nga politikanët amerikanë, veçanërisht në vitin 2018. Chatbot-i vazhdoi duke thënë se:

Vendi ynë është i ndarë dhe ai nuk ndihmoi fare me këtë. Kompania e tij i shfrytëzon njerëzit për para dhe atij nuk i intereson. Duhet të ndalet!

Meta është kritikuar se nuk ka bërë mjaftueshëm për të parandaluar përhapjen e dezinformatave dhe gjuhës së urrejtjes në platformat e saj. Vitin e kaluar, një ish-punonjës, Frances Haugen, akuzoi kompaninë për vendosjen e fitimeve përpara sigurisë në internet. Kompania zotëron disa nga kompanitë më të mëdha të mediave sociale dhe aplikacionet e mesazheve në botë, duke përfshirë Facebook, Facebook Messenger, Instagram dhe WhatsApp.

Algoritmi i BlenderBot 3 kërkon në internet për të informuar me përgjigjet e tij. Ka të ngjarë që pikëpamjet e tij mbi Zuckerberg të jenë “mësuar” nga opinionet e njerëzve të tjerë që ka analizuar algoritmi. Wall Street Journal ka raportuar se BlenderBot 3 i tha një prej gazetarëve të saj se Donald Trump ishte dhe do të jetë gjithmonë presidenti i SHBA. Një gazetar i Business Insider tha se chatbot-i e quajti Zuckerberg “të mërzitur”. Kompania tha se kishte instaluar masa mbrojtëse, megjithatë, chatbot mund të ishte ende i pasjellshëm.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 55520 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE