Ju pëlqen personi më të cilin po dilni apo thjesht po “shëroni” plagët e së kaluarës?! Gabimet që po bëni…

vovalbania August 13, 2022 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Ju pëlqen personi më të cilin po dilni apo thjesht po “shëroni” plagët e së kaluarës?! Gabimet që po bëni…

Vetëm ju i dini të gjitha gabimet që keni bërë në të kaluarën kur ju pëlqeu dikush. Në të vërtetë, ato gabime treguan se sa të pavetëdijshëm ishit për çështjet e zemrës. Megjithatë, të njëjtat përvoja ju dhanë edhe më shumë ekuilibër dhe besim në fushën e dashurisë. Njihuni me gabimet që po bëni nëse po dilni me dikë që ju pëlqen:

1.Keni dyshime për atë që kërkoni në një lidhje

Disa njerëz marrin një rol pasiv në fushën e marrëdhënieve. Ata janë njerëz që u pëlqen të presin dhe ‘të shohin se çfarë ndodh’ dhe si reagon personi tjetër.

2.Ju i idealizoni ato

Një gjë që është vërtet e zakonshme në fazat e hershme të rënies në dashuri është idealizimi. Hulumtimi i kryer nga Universiteti Bilkent (Turqi) pohon se pasioni shpesh na bën të idealizojmë personalitetin e atyre që na tërheqin. Ndonjëherë, tërheqja e thjeshtë fizike na bën t’i atribuojmë tjetrit cilësi që nuk ekzistojnë.

3.Ju komunikoni më shumë në internet se sa ballë për ballë

Aplikacionet për të gjetur një partner mund të nënkuptojnë që të lidheni për një kohë kryesisht përmes mesazheve. Kjo përfshin thirrjet video dhe audio. Ndonëse kjo është një mënyrë e përshtatshme e kontaktit fillestar dhe ‘thyerjes së akullit’, nuk duhet ta teproni me botën digjitale dhe të neglizhoni ndërveprimet në jetën reale.

4.Jeni duke kërkuar për shpirtin binjak

Shumë njerëz vazhdojnë të mashtrohen nga miti i shtrembëruar i shpirtit binjak. Ata duan të gjejnë dikë me të cilin harmonizohen plotësisht. Ata janë në kërkim të partnerit ideal me të cilin nuk kanë mosmarrëveshje apo debate.

5.Ju dilni me dikë që të mos ndiheni vetëm

Kini kujdes, sepse ky është një gabim vërtet i zakonshëm me pasoja shpesh katastrofike. Kërkimi i një partneri për t’i shpëtuar vetmisë do t’ju çojë në marrëdhënie të pakënaqshme. Ju nuk mund t’i përdorni të tjerët si burime për të lehtësuar zbrazëtinë, thyerjen e zemrës ose traumën e patrajtuar.

6.Ju kënaqeni me më pak se sa meritoni

Siç e përmendëm më lart, nuk duhet të kërkoni një partner për të lehtësuar vetminë tuaj dhe as nuk duhet ta bëni këtë kur vetëvlerësimi juaj është i ulët. Në fakt, disa njerëz hidhen në krahët e personit të parë që tregon interes për ta. Ata i thonë po të parës që troket në derën e zemrës së tyre, edhe kur e dinë se nuk ka harmoni apo tërheqje të vërtetë mes tyre.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 41792 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE