Më i pasuri në planet Warren Buffett tregon gabimin që të gjithë po bëni me kursimet dhe paratë tuaja!

vovalbania August 15, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Më i pasuri në planet Warren Buffett tregon gabimin që të gjithë po bëni me kursimet dhe paratë tuaja!

Kreu i investitorëve miliarder, Warren Buffett i cili është një nga njerëzit më të pasur në planet me një pasuri prej 117 miliardë dollarësh tregon se cilat janë gabimet që bëjnë njerëzit me paratë dhe kursimet e tyre. Buffett shprehet se gabimi më i madh është “mosmësimi i zakonit të kursimit siç duhet”.

Një mënyrë për të kursyer para me lehtësi? Bëjeni automatikisht! Është një këshillë që ndoshta e keni dëgjuar mijëra herë, por kjo nuk e bën atë më pak efektive. Vendosni transferta automatike direkt nga paga juaj në llogaritë tuaja të kursimit në intervale të rregullta. Në këtë mënyrë nuk do t’i prekni kurrë paratë, por do t’i lini mënjanë. Pastaj çdo vit, nëse mundeni, përpiquni të rrisni kursimet tuaja.

Në letrën e tij të vitit 2008 drejtuar aksionerëve të ‘Berkshire Hathaway’, Buffett deklaroi se ‘çmimi është ai që paguani, vlera është ajo që merrni’. Për të shmangur humbjen e parave duke paguar një çmim që nuk përputhet me vlerën e tij, Buffett sugjeron të kurseni para duke blerë artikuj me zbritje.

Pavarësisht nëse janë çorape apo aksione, më pëlqen të blej mallra cilësore kur janë me zbritje.

Lajmi i mirë për konsumatorët është se ka oferta si për aksionet ashtu edhe për stoqet, pasi tregjet janë në rënie këtë vit dhe ka mbingarkesa në shumë artikuj në vende si qendrat tregtare Walmart, sepse inflacioni po i shtyn konsumatorët të shpenzojnë më pak. Nga ana e tij, Buffett është gjithashtu pro shpenzimeve në para.

Unë kam një kartë American Express, të cilën e mora në 1964, Por unë paguaj me para në dorë 98% të kohës.

Manjati i biznesit, Warren Buffett është një investitor legjendar. Ai zotëron ose ka interesa në shumë kompani, duke përfshirë “AT&T”, “Fruit of the Loom”, “Wells Fargo”, “Coca-Cola”, “GEICO”, “IBM”, “American Express”, “Dairy Queen” dhe “The Kraft Heinz Company” dhe këto janë vetëm kompanitë e mëdha. Buffett është treguar gjithnjë i gatshëm për të folur për gjërat që kanë ndikuar në suksesin e tij, përfshirë edhe librat. Njihuni me listën e librave për të cilët ai është shprehur se kanë ndikuar më shumë.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 42379 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE