Arkitektët e Dubait prezantojnë projektin gjigant që do të transformojë ndërtesën më të lartë në botë, Burj Khalifa!

vovalbania August 29, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Arkitektët e Dubait prezantojnë projektin gjigant që do të transformojë ndërtesën më të lartë në botë, Burj Khalifa!

Një firmë arkitekturore ka propozuar një projekt interesant. Është fjala për një pikë referimi të gjelbër që shërben si një “metropol i vazhdueshëm” rreth Burj Khalifa. I quajtur “Rrethi i Qendrës së qytetit”, projekti përbëhet nga dy unaza të ndërlidhura që do të strehojnë hapësira rezidenciale, publike, tregtare dhe kulturore.

Struktura do të mbështillet rreth ndërtesës më të lartë në botë, rrokaqiellit Skidmore, Owings dhe Merrill Burj Khalifa në qendër të Dubait. ZN Era e quan projektin “një metropol të vazhdueshëm” dhe beson se do të ofronte një zgjidhje për urbanizimin e shpejtë dhe rritjen e popullsisë në Dubai. Kompania u shpreh se:

Megastruktura e propozuar ofron një alternativë ndaj ndërtesave të larta dhe të palidhura që gjenden në shumicën e zonave metropolitane. Me një perimetër prej 3,000 metrash, rrethi në qendër të qytetit funksionon si një metropol i vazhdueshëm që është fleksibël dhe largpamës.

Struktura do të ndahet në njësi më të vogla që përfshijnë zyra, shtëpi, apartamente dhe qendra kërkimore. Një shtresë e gjelbër do të vendoset midis unazave, e quajtur Skypark, të cilës studioja i referohet si “mushkëria e gjelbër” e ndërtesave.

Në Skypark, banorët do të mund të përshkojnë kanione, duna, këneta dhe ujëvara. Ai do të projektohet për të lidhur njerëzit me natyrën dhe për të inkurajuar një mënyrë jetese më të shëndetshme dhe në natyrë.

Dy qiellgërvishtësit futuristikë, gati 500 metra të lartë, pritet të ndërtohen në shkretëtirën e Detit të Kuq, në Arabinë Saudite. Ndërtesat supozohet të shkojnë paralel me njëra-tjetrën në një gjatësi prej 170 kilometrash dhe do të strehojnë deri në pesë milionë njerëz. Qiellgërvishtësit do të jenë më të lartë se Empire State Building dhe e gjithë struktura e tyre është planifikuar të jetë e mbushur me pasqyra, për të reflektuar bukuritë natyrore përreth.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 52606 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE