Telashet nuk kanë fund për Donald Trump, Google i bllokon rrjetin e tij social për një arsye shumë të fortë!

vovalbania September 01, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Telashet nuk kanë fund për Donald Trump, Google i bllokon rrjetin e tij social për një arsye shumë të fortë!

Platforma e mediave sociale të ish-presidentit amerikan Donald Trump është ndaluar nga Google Play. Google thotë se platforma shkel politikat e saj për ndalimin e përmbajtjeve si kërcënimet fizike dhe nxitje e dhunës. Lëvizja e bën të vështirë për përdoruesit me telefona Android shkarkimin e aplikacionit. Devin Nunes, CEO i Truth Social, e ka quajtur më parë Google një “monopol”.

Truth Social u lançua në App Store të Apple në muajin shkurt, megjithëse prezantimi ishte i shoqëruar nga disa probleme. Megjithatë, aplikacioni nuk është më i disponueshëm në Google Play, ku shumica dërrmuese e aplikacioneve shkarkohen në telefonat Android. Javën e kaluar, CEO i Truth Social tha se vendimi nëse aplikacioni do të ishte i disponueshëm ishte në Google Play Store. Por Google thotë se i takon Truth Social që të respektojë rregullat e saj. Një zëdhënës i Google tha për BBC:

Më 19 gusht ne njoftuam Truth Social për disa shkelje të politikave standarde. Pasja e sistemeve efektive për moderimin e përmbajtjes së krijuar nga përdoruesit është një kusht i termave tona të shërbimit që çdo aplikacion të shfaqet drejtpërdrejt në Google Play. Google thotë se ka ofruar këshilla të Truth Social se si të rregullohen problemet. 

Truth Social shpesh përshkruhet si një platformë e “fjalës së lirë”. Megjithatë, që aplikacioni të mund të shkarkohet në shumicën dërrmuese të telefonave në botë, ai duhet të miratohet nga Apple dhe Google. Larg nga fakti se Truth Social është një vend i fjalës së lirë të papenguar, platforma në fakt ka shumë rregulla se çfarë mund të thuash dhe çfarë nuk mund të thuash.

Në fakt, Truth Social ka një listë të gjatë, në Kushtet e shërbimit, të gjërave që mund dhe nuk mund të postohen.
Platforma u themelua nga zoti Trump, dhe është vendi ku ish-presidenti zgjedh të postojë në mediat sociale. Trump u ndalua nga Twitter dhe Facebook pas trazirave të vitit të kaluar në Kapitol. Kritikët argumentojnë se Truth Social ka një problem me dezinformimin dhe gjuhën e urrejtjes. Një raport i publikuar të hënën gjeti 47 llogari të verifikuara që promovonin teoritë konspirative të QAnon në platformë.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 57798 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE