Pjesë e risisë së makinave plotësisht elektrike bëhet edhe kompania çeke Škoda!

vovalbania September 03, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Pjesë e risisë së makinave plotësisht elektrike bëhet edhe kompania çeke Škoda!

Makina Fabia mbeti modeli më i vogël i kompanisë Škoda në tregun evropian si një veturë praktike me zgjidhje inteligjente të brendshme. Megjithatë, me gjithë shitjet e suksesshme, emri Fabia nuk është i sigurt. Kreu i kompanisë çeke, Klaus Zellmer, tha së fundmi për revistën Autocar se zhvillimi i një pasuesi elektrik të modelit Fabia është në proces por duket se ai nuk do të jetë gati për treg para tremujorit të fundit të kësaj dekade. Ai thekson se modeli tërësisht i ri elektrik ka të ngjarë të bazohet në versionin bazë të platformës MEB të Volkswagen dhe do të bëhet një nga makinat e fundit elektrike VAG që do të përdorë platformën e përmendur përpara se konglomerati të kalojë në platformën e re SSP.

Kur bëhet fjalë për dizajnin, pasardhësi i Fabia-s do të adoptojë gjuhën e re të dizajnit Skoda që u njoftua nga koncepti Vision 7S. Kjo ndoshta do të thotë se modeli i ri do të duket më shumë si një crossover i vogël sesa një hatchback klasik si Fabia e sotme. Nuk dihet ende nëse modeli i ri elektrik do të mbajë emrin Fabia. Qëllimi i Škoda është të kalojë në një gamë modelesh plotësisht elektrike deri në fund të dekadës, kështu që disa modele mund të marrin emra të rinj që nuk kanë lidhje historikisht me markën, si Fabia.

Zellmer konfirmoi se versioni i prodhimit të konceptit Vision 7S, si dhe një automjet elektrik i qytetit dhe një crossover, do të mbërrijnë nga Škoda në fund të dekadës. Jo shumë kohë pas kësaj, erdhën dy automjete të tjera elektrike, përfshirë pasardhësin e Fabias.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 58381 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE