Nuk është pirja e kafesë, mjekët paralajmërojnë një zakon të dëmshëm të mëngjesit që duhet ta ndryshojmë

vovalbania October 13, 2022 36 nuk lexohet 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Nuk është pirja e kafesë, mjekët paralajmërojnë një zakon të dëmshëm të mëngjesit që duhet ta ndryshojmë

Artikuj të panumërt janë shkruar për efektet e dëmshme të pirjes së kafesë me stomakun bosh. Megjithatë, ky nuk është zakoni i vetëm i dëmshëm i mëngjesit që ne praktikojmë. Sot nuk ka pothuajse asnjë person që nuk e merr telefonin në dorë sapo hap sytë.

Nuk bëhet fjalë vetëm për të fikur alarmin, por për të parë dhe për të lëvizur nëpër rrjetet sociale. Dr. Johannes Wimmer e konsideron këtë një zakon që duhet ta ndryshojmë. Ai këshillon të përmbahemi për të paktën dy minuta përpara se të lëvizim nëpër foto dhe njoftime kur të ngrihemi.

Duhet të rrisni gradualisht kohën e kaluar pa telefon. “Mjafton një ose dy minuta pa telefon. Nuk është me të vërtetë shumë, por është tepër e mirë ”, ka shkruar Wimmer. Nëse filloni ta ndryshoni këtë zakon, do të vini re se ndiheni më mirë me kalimin e kohës.

Sipas një sondazhi të Deloitte të vitit 2015, rreth 43 për qind e njerëzve e marrin telefonin e tyre brenda 5 minutave pas zgjimit. Sipas këtij sondazhi, rreth 17 për qind e marrin telefonin menjëherë. Kjo do të thotë se rreth 60 njerëz në mëngjes ndër gjërat e para që bëjnë – marrin telefonin.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 18430 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE