Goditja në tru, studimi i fundit pohon se nëse keni këtë grup gjaku jeni të rrezikuar!

vovalbania December 17, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Goditja në tru, studimi i fundit pohon se nëse keni këtë grup gjaku jeni të rrezikuar!

Në studimin e fundit, një ekip nga Universiteti i Maryland-it analizoi të dhënat për 7,000 pacientë me goditje në tru dhe rreth 600,000 njerëz të shëndetshëm. Ata zbuluan se njerëzit me grupin e gjakut O kanë një shans 12% shans për të pasur një goditje para ditëlindjes së tyre të 60-të, ndërsa njerëzit me grupet e gjakut B dhe AB kanë vetëm 1% shans.

Hulumtimi, i botuar në revistën “Neurology”, zbuloi gjithashtu se njerëzit me grupin e gjakut A janë më të rrezikuar nga goditjet në tru dhe se një në 16 goditje në mesin e njerëzve me grupin e gjakut A mund t’i atribuohet vetëm gjakut të tyre. Dr.Stephen Kittner, një profesor i neurologjisë dhe hetuesi kryesor i studimit, tha se numri i njerëzve me goditje të hershme në tru po rritet.

Ne ende nuk e dimë pse grupi i gjakut A do të përfaqësonte një rrezik më të lartë, por ndoshta ka të bëjë me faktorët e koagulimit të gjakut si trombocitet dhe qelizat që rreshtojnë enët e gjakut.

Rikujtojmë, se shkencëtarët kanë gjetur gjurmë për të cilat besohet që do të mund të ndihmojnë në zbulimin e shkaktarit të migrenës. Neurologët me ndihmën e rezonancës magnetike të rezolucionit ultra të lartë kanë zbuluar që hapësirat perivaskulare, hapësira të mbushura me lëng midis enëve të gjakut dhe trurit në mënyrë të pazakonshme janë rritur te pacientët të cilët kanë migrenë kronike dhe herëpashershme.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 42274 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE