Ja përse krijohen njolla të bardha tek të brendshmet tuaja!

vovalbania January 20, 2023 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Ja përse krijohen njolla të bardha tek të brendshmet tuaja!

A keni vënë re ndonjëherë njolla të bardha në të brendshmet tuaja? Nëse po, mos u frikësoni, nuk jeni vetëm. Pyetjet rreth fenomenit janë të përhapura në mediat sociale dhe shumë gra në platforma si TikTok ndajnë teoritë e tyre se nga vijnë njollat. Por tani, një mami i ka hedhur poshtë të gjitha thashethemet duke shpjeguar se çfarë i shkakton shenjat dhe çfarë mund të nënkuptojnë ato për vaginën tuaj.

Rebecca Ingalls, mamia dhe infermierja e shëndetit të grave në New Hampshire, SHBA tha se para se të hyni në menopauzë, një vaginë e shëndetshme është menduar të jetë acidike. Ajo shpjegoi se ky acid krijohet nga mikroorganizmat ndihmës të quajtur lactobacilli, të cilët mbrojnë kundër mikroorganizmave të dëmshëm. Shumica e substancave që përfshijnë ujin kanë një nivel pH dhe kjo tregon se sa bazë ose acid është.

Vagina pastrohet vetë dhe një mënyrë për ta bërë këtë është duke mbajtur një pH prej 3.8 deri në 4.5. Kjo do të thotë se shkarkimi i shëndetshëm do të jetë pak acid, tha Rebecca për  gazetën “Insider”. Arsyeja pse të brendshmet tuaja ndryshojnë ngjyrën dhe kanë atë shenjën e bardhë është sepse pambuku është i ndjeshëm ndaj acidit.

Por çfarë do të thotë ky acid për vaginën tuaj? Rebecca shpjegoi se ndërsa një pH më i lartë nuk është gjithmonë problem, mund të jetë një shenjë se disa laktobacile janë të pakta ose mungojnë dhe se mjedisi vaginal është jashtë ekuilibrit ose po përjeton një infeksion. Megjithatë, ajo shtoi se kjo nuk do të thotë që ju duhet të filloni të pastroni brenda vaginës. Mamia thotë:

Vetëm pastrohuni jashtë, me ujë dhe sapun të butë, pa aromë për të mbajtur laktobacilet me bollëk në mënyrë që vagina të pastrohet me aciditetin.

Është normale që konsistenca e shkarkimit tuaj të ndryshojë gjatë ciklit tuaj. Shpesh gjatë fazës së ovulacionit do të bëhet më ngjitëse dhe ndonjëherë mund të keni erë pak më ndryshe, tha ajo. Megjithatë, ka disa raste kur mund t’ju duhet të shihni një profesionist mjekësor, tha mamia. Kjo përfshin nëse vagina ose shkarkimi juaj ka marrë një erë veçanërisht të keqe.

Ju gjithashtu duhet të kërkoni ndihmë nëse ajo merr një ngjyrë të re nëse ju kruheni poshtë, thotë “National Health Service”. Këto mund të jenë shenja të një infeksioni maja ose vaginozë bakteriale, të cilat kanë nivele të ndryshme pH në një vaginë të shëndetshme, shtoi Rebecca. Ekspertët në  “Vagina Museum” theksuan më parë se njollat e bardha në të brendshmet tuaja janë ‘plotësisht normale’.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 26381 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE