Aplikacioni i ri i cili identifikon goditjen në tru!

vovalbania February 03, 2023 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Aplikacioni i ri i cili identifikon goditjen në tru!

Studiuesit amerikanë zbuluan se aplikacioni FAST.AI është po aq i saktë në identifikimin e gjendjes shëndetësore po aq sa një neurolog. Ai funksionon duke përdorur kamerën e telefonit tuaj për të matur ndryshimin në një anë të fytyrës dhe krahëve, ndërsa përdoret mikrofonin e tij për të folurit e tij. Njohja e hershme e shenjave të mundshme mund të çojë në një trajtim më të shpejtë, duke minimizuar rrezikun afatgjatë dhe duke mundësuar një shërim të plotë.

Autori i studimit, profesor Radoslav Raychev, i Universitetit të Kalifornisë, Los Anxhelos, tha se të dhënat e fundit sugjerojnë të shohin mundësinë që t’i ndihmojnë ata të bëjnë këtë. Ai tha:

Shumë pacientë me goditje në tru nuk shkojnë në spital në kohë për mjekimin e duhur, prandaj është jetike të njihen simptomat e goditjeve në tru dhe të telefononi një ambulancë. Këto rezultate të hershme konfirmojnë se identifikojnë me besueshmëri simptomat akute të goditjes në tru po aq sa një neurolog.

Rreth 1000000 njerëz pësojnë një goditje çdo vit në Mbretërinë e Bahkuar me vetëm 1 të mbijetuar në vit. Ato zakonisht shkaktohen nga një mpiksje gjaku që bllokon rrjedhën e gjakut dhe oksigjenit në tru. Kjo ka më shumë gjasa të ndodhë te njerëzit që pinë duhan, janë obezë, kanë presion të lartë të gjakut, kolesterol, diabet, ose pinë shumë alkool.

Simptomat zakonisht vërehet dhe nga personi në personin e caktuar nga ajo se cila pjesë e vërtetë është prekur. Hulumtimi më i fundit, i vendosur në Konferencën Ndërkombëtare të Infarktit të Shoqatës së Strokut 2023 është duke testuar gati 270 amerikanë me goditje në tru. Ata u testuan brenda 72 orësh nga shtrimi në spital në katër qendra kryesore metropolitane për infarkt në Bullgari.

Neurologët që ekzaminuan pacientët testuan aplikimin më pas krahasuan rezultatet e FAST.AI me analizat e tire klinike. Aplikacioni zbuloi me saktësi asimetrinë e fytyrës të lidhur me goditjet në të gjithë pacientët. Ai gjithashtu vërejti dobësi të krahut në më shumë se dy të tretat e rasteve. Dhe ndërsa moduli i të folurit të paqartë mbetet për t’u vërtetuar dhe testuar raportet, analizat paraprake konfirmuan se mund të jetë në gjendje të zbulojë me besueshmërinë e folur të paqartë.

Profesor Daniel Lackland, i Shoqatës Amerikane të Strokeve, është mirëpritja e përdoruesve në një mjet për nxitjen e shëndetit të simptomave në tru të kujdesit në një dritare të shkurtër mundësie. Ai tha:

Aplikacioni mund të kujtojë shenjat e një goditjeje pa pasur nevojë të kujtojnë shenjat paralajmëruese.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 26332 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE