Reduktoni kohën në telefon, vetëm në këtë mënyrë mund të shpëtoni nga kjo dhimbje!

vovalbania February 14, 2023 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Reduktoni kohën në telefon, vetëm në këtë mënyrë mund të shpëtoni nga kjo dhimbje!

Telefonat inteligjentë nuk janë asgjë më pak se një element kryesor këto ditë qofshin të vjetër apo të tipit të fundit. Pajisja portative mund të përshtatet kudo dhe këto ditë mund t’i shërbejë pothuajse çdo qëllimi të mundshëm. Por e keni pyetur ndonjëherë veten se si ndikon kjo në shëndetin tuaj? Pajisja e vogël, thonë ekspertët, lëshon drita blu që ndërhyjnë në modelet e gjumit, mund të parandalojë që njeriu të marrë një tetë orë të pandërprerë sy të mbyllur së bashku me qëndrimin e dobët që mund të rezultojë edhe në dhimbje akute ose kronike të shpinës.

Për të ndihmuar në menaxhimin e kësaj gjendjeje, eksperti dhe autori me bazë në Mbretërinë e Bashkuar Dr Michael Mosley zbuloi së fundmi një mënyrë të thjeshtë për t’u marrë me të gjitha. Sipas mjekëve, përdorimi i tepërt i telefonit dihet se rezulton në sjellje të dobët, e cila, sipas një Klinike Kiropraktike Familjare, shoqërohet me dhimbje të shtyllës kurrizore të shkaktuar nga përdorimi i telefonave celularë. Mjekët thonë se gjithçka varet nga mënyra se si njeriu e përdor pajisjen.

Shikimi nga poshtë në telefon kërkon animin e kokës përpara dhe shkakton dhimbje dhe lodhje të muskujve në qafë dhe shpinë. Kjo për shkak se koka është mjaft e rëndë dhe ka nevojë për mbështetje të qafës dhe shpinës gjatë gjithë ditës. Dr Mosley zbuloi se ulja kohës që shpenzoni në telefon mund të zvogëlojë dhimbjen e shpinës. Sipas një studimi të madh suedez, i cili shqyrtoi mbi 7000 të rinj të rritur, dërgimi i më pak teksteve shoqërohet me nivele më të ulëta të dhimbjes në pjesën e sipërme të shpinës dhe qafës.

Studiuesit koreanë zbuluan më tej se kalimi i katër orësh në ditë ose më shumë në një smartphone mund të rezultojë në sjellje të dobët dhe madje edhe në funksion të reduktuar të frymëmarrjes. Ekspertët thonë se ndonëse vendosja e telefonit është një vend i mirë për të filluar, nuk mjafton. Dikush mund të përpiqet gjithashtu të përdorë shpërqendrime si kalimi i kohës me miqtë ose daljet jashtë. Me kalimin e kohës, përdorimi i tepërt i telefonave inteligjentë mund të ndikojë në performancën njohëse në afat të gjatë dhe madje mund të bëjë që fuqia e trurit të ulet.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 26383 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE