Nëse shkallët elektrike kanë ndaluar, mos i përdorni si shkallë normale – ja pse!

vovalbania July 22, 2023 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Nëse shkallët elektrike kanë ndaluar, mos i përdorni si shkallë normale – ja pse!

Jeni duke bërë pazar në një qendër tregtare dhe dëshironi të ngjiteni në katin e sipërm. Vini re se shkallët elektrike kanë ndaluar. Mund të zgjidhni të përdorni shkallët normale ose ashensorin, ose të lëvizni te shkallët elektrike të ndaluara.

Nëse keni zgjedhur opsionin e fundit, atëherë kemi disa lajme të këqija për ju. E keni vendosur veten në rrezik pasi shkallët elektrike nuk janë projektuar për t’u përdorur si shkallë të rregullta.

Në rast se shkallët elektrike kanë ndalur për shkak të një problemi mekanik, le të themi se frenat kanë ndaluar së funksionuari papritur. Pra, shkallët mund të shkatërrohen në çdo kohë.

Përpos kësaj, ju nuk keni si ta dini se kur do të fillojnë të lëvizin përsëri, kështu që mund të bini.

Plus, shkallët elektrike janë krijuar për të mbajtur vetëm një ngarkesë të caktuar në të njëjtën kohë. Kur njerëzit ecin nëpër shkallë, pesha ndryshon. Kur rripi transportues ndalon, pesha mund të shkojë përtej kufirit dhe shkallët elektrike mund të shemben.

Një tjetër arsye pse nuk këshillohet të ecni në këto shkallë kur janë të ndaluara është  “fenomeni i shkallëve të thyera”.

Sa herë që hipni ose ecni në një shkallë elektrike që funksionon siç duhet, truri juaj e shënon si një objekt në lëvizje. Ai rregullon kontrollin motorik të këmbëve tuaja dhe mekanizmat e ekuilibrit të veshit të brendshëm për t’u përshtatur me këtë lëvizje. Edhe kur shihni se shkallët elektrike janë dukshëm të palëvizshme, truri në mënyrë të pavetëdijshme e njeh atë si shkallë lëvizëse. Pra, ndihet e çuditshme për trupin.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 47131 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE