Këto ushqime mos i ruani në derën e frigoriferit, mund të prishen lehtë

vovalbania August 17, 2023 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Këto ushqime mos i ruani në derën e frigoriferit, mund të prishen lehtë

Organizimi i gjërave që sapo keni blerë në frigorifer mund të duket si një proces i thjeshtë, por në të vërtetë nuk është ashtu.

Vendi ku vendosim produktet e ndryshme, nga raftet dhe sirtarët deri te dera, ka të bëjë gjithçka me sigurinë e ushqimit dhe ruajtjen e duhur.

Ndaj është mirë të jemi të kujdesshëm, sidomos me atë që vendosim në derë.

Qumështi

Mund të jetë më e përshtatshme të vendosim shishe të mëdha qumështi në derë, por nuk duhet. Temperaturat e ngrohta bëjnë që mikrobet të rriten, kështu që mbajtja e qumështit në derë do të thotë se është vazhdimisht në rrezik të prishjes. Në vend të kësaj, qumështi duhet të ruhet në pjesën e pasme të frigoriferit, ku temperaturat janë më të ftohta.

Vezët

Edhe pse shumica e frigoriferëve kanë kontejnerët e vezëve në derën e frigoriferit, ato nuk janë të mira për t’u ruajtur as atje. Vezët duhet të mbahen në një raft të brendshëm ku temperatura është më e qëndrueshme. Në fakt, është edhe më mirë nëse ato mbeten në kutinë e tyre origjinale prej letre, e cila do t’i mbrojë nga humbja e lagështirës dhe nga marrja e aromave nga ushqimet e tjera.

Mishi

Sa herë që keni të bëni me mish të papërpunuar, është e rëndësishme që ta trajtoni siç duhet në mënyrë që askush të mos sëmuret. Mishi i papërpunuar dhe shpendët kanë lëngje në paketimin e tyre, të cilat mund të kontaminojnë ushqime të tjera nëse bien në kontakt me to. Pra, nuk i vendosim kurrë në derë, sepse këto lëngje mund të derdhen lehtësisht. Përveç kësaj, është e vërtetë që nuk janë të sigurta në derën, e cila hapet dhe mbyllet dhe ka luhatje të temperaturës. Vendi më i mirë për këto ushqime është rafti i poshtëm i frigoriferit dhe ato duhet të mbështillen shumë fort me mbështjellës plastik ose të mbyllen në një enë hermetike për të parandaluar rrjedhjet e lëngjeve.

Fruta dhe perime

Mund të jetë më e lehtë të merrni frutat nga dera e frigoriferit, por padyshim që ka një vend më të mirë për frutat dhe perimet tuaja. Sirtarët e veçantë të frigoriferit tuaj. Dhe nëse keni një frigorifer modern, mund të rregulloni edhe lagështinë e sirtarëve (frutat kanë nevojë për lagështi më të ulët, ndërsa perimet më shumë). Pra, nëse keni dy sirtarë të veçantë, mund të keni një për fruta dhe një për perime. Nëse keni një sirtar të vetëm, mund të ruani frutat jashtë sirtarit dhe perimet brenda duke e rregulluar sirtarin në mënyrë që të ketë lagështi shtesë.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 26377 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE