Çfarë duhet të dini për vrimat e vogla në biskotë…
Shumë njerëz i hanë biskotat çdo ditë dhe pak prej tyre i vënë re vrimat që ndodhen tek to. Sigurisht të gjithë i kanë parë, por jo të gjithë e kanë marrë mundimin për të mësuar arsyen përse ato ekzistojnë.
Siç thonë furrtarët, këto vrima të vogla ndihmojnë shumë në procesin e pjekjes. Ato shërbejnë që ajri të dalë nga brumi dhe kështu që biskotat do të jenë të sheshta dhe të njëtrajtshme. Ndërkaq, mënyra se si e zhytni një biskotë në një pije mund të tregojë moshën tuaj.
Kjo mbështetet nga kërkimet, të cilat tregojnë se çdo gjeneratë ka mënyrën e vet për të shijuar biskotat e saj. Studiuesit zbuluan se moshat 43-58-vjec dhe një përqindje e ngjashme e moshës 27-42 vjeç, pëlqejnë t’i thyejnë biskotat e tyre në gjysmë për t’i ngrënë. Më pas të moshuarve u pëlqen ta hanë biskotën në katër kafshata.