Keni Android? Duhet ta fshini menjëherë këtë aplikacion, ju vjedh të dhënat bankare

vovalbania February 22, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Keni Android? Duhet ta fshini menjëherë këtë aplikacion, ju vjedh të dhënat bankare

Pradeo, kompania që merret me sigurinë e celularëve tanë, ka zbuluar një aplikacion që vë në rrezik mijëra përdorues të Android. Ai ekziston në Google Play, premton mbrojtje kundër sulmeve kibernetike, por në fakt përdoret për të zbuluar hakerat në detajet e llogarisë sonë bankare. Quhet 2FA Authentificator dhe vjedh të dhëna të rëndësishme personale.

Ironia është e qartë. Kjo sepse “2FA”, i njohur gjithashtu si vërtetimi me dy faktorë, supozohet të na bëjë të ndihemi më të sigurt. Nëse, për shembull, banka jonë dëshiron të sigurohet që ne jemi duke bërë një blerje online, ajo do të na dërgojë një kod në formën e një SMS ose emaili, të cilin do ta fusim dhe do të tregojmë se në fakt jemi prapa lëvizjes së llogarinë tonë. Sidoqoftë, aplikacioni 2FA Authentificator instalon softuerin e rrezikshëm Vultur në pajisjen tonë dhe zbulon shërbimet që lidhen me financat tona.

Pradeo shpjegon se nëse e kemi instaluar këtë aplikacion, duhet ta fshijmë menjëherë sepse dhjetëra mijëra përdorues kanë humbur aksesin në llogarinë e tyre bankare, pra paratë e tyre. Në të njëjtën kohë, ai kërkon qasje në një kamerë, mikrofon dhe rrjetin tonë, bën regjistrimin e ekranit dhe mund të na “vjedhë” gjurmët e gishtërinjve, në mënyrë që të shkyçë pajisjen dhe ta përdorë atë si dhe kur të dojë.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 41792 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE