E vërtetuar shkencërisht, një kafshë shtëpiake mund të përmirësojë jetën tuaj shoqërore

vovalbania February 23, 2022 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
E vërtetuar shkencërisht, një kafshë shtëpiake mund të përmirësojë jetën tuaj shoqërore

Kafshët tona shtëpiake të preferuara mund të na tregojnë se si të shkojmë mirë me të tjerët. Në fund të fundit, nëse qentë dhe macet mund të jetojnë së bashku në harmoni, a nuk duhet të jenë në gjendje njerëzit të lënë mënjanë dallimet e tyre? Shihni se si kafshët shtëpiake mund t’ju ndihmojnë ta bëni këtë.

Ata krijojnë një lidhje të drejtpërdrejtë

Supozoni se keni fqinjë me të cilët rrallë flisni përtej një përshëndetjeje tipike kur i shihni në rrugë. Një qen, pavarësisht nëse është i juaji apo i tyre, ju jep një arsye për të ndaluar, për të folur dhe për t’u lidhur rreth tij, thotë Lori Kogan, profesoreshë e ndërveprimit njeri-kafshë në Universitetin Shtetëror të Kolorados. Një kafshë shtëpiake është një zonë e sigurt. Edhe në këto kohë përçarëse, nuk ka asgjë të diskutueshme për një qen miqësor dhe të lezetshëm.

Ata ju mësojnë të jeni bashkëpunues

Përveç ndërveprimit me fqinjët, do të takoni lloj-lloj njerëzish që do të duan të luajnë me qenin tuaj, pavarësisht nëse jeni në park apo shëtitje. Kafshët shtëpiake kanë një “efekt social lubrifikant”, thotë Virginia K. Corrigan, një profesore në Kolegjin e Mjekësisë Veterinare në Virginia-Maryland. Me fjalë të tjera, ato praktikisht garantojnë se do të merreni me njerëz të tjerë. Ka shumë më shumë gjasa të filloni një bisedë me dikë nëse jeni duke ecur me kafshën tuaj sesa vetëm. Madje mund t’ju ndihmojë të bëni miq të rinj si i rritur.

Ky efekt shtrihet edhe në zyrë. Hulumtimet mbi kafshët shtëpiake në vendin e punës tregojnë se ato na ndihmojnë të punojmë me të tjerët dhe mund të reduktojnë stresin, thotë Corrigan. Nëse hapësira në të cilën punoni ju lejon të merrni me vete kafshën tuaj shtëpiake, do të shihni se ajo i bën njerëzit të buzëqeshin me fytyrën e saj të ëmbël dhe bishtin që tundet me gëzim. Hulumtimet konfirmojnë se ne jemi më të relaksuar me kafshët shtëpiake përreth dhe më ndërveprues me njëri-tjetrin.

Ato ju ndihmojnë të gjeni gjuhën e përbashkët

Empatia, aftësia për të njohur dhe kuptuar ndjenjat e njëri-tjetrit është çelësi për të na ndihmuar të lidhemi me to, dhe hulumtimi me fëmijët tregon se kujdesi për një kafshë shtëpiake ndihmon në ndërtimin e personalitetit të tyre. Prandaj, kafshët mund të bëhen një urë. Kur shihni se një person tjetër i pëlqen qentë, ashtu si ju, ka më shumë gjasa të keni mendime pozitive për këtë.

Qentë dhe macet gjithashtu mund t’ju ndihmojnë të ndiheni më në harmoni me të tjerët. Kafshët konsiderohen se kanë një efekt unifikues kur janë me ne. Ata janë përshkruar si “ambasadorë të botës natyrore” që na ofrojnë fuqi restauruese. Dashuria e ndërsjellë dhe admirimi për kafshët tona shtëpiake mund të na ndihmojë të identifikojmë bazat e përbashkëta, të cilat mund të hedhin bazat për një partneritet ose marrëdhënie./vov magazine

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 51250 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE