Të vdesësh duke bërë seks, njihuni se çfarë thotë studimi i fundit!

vovalbania August 12, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Të vdesësh duke bërë seks, njihuni se çfarë thotë studimi i fundit!

Një studim i bërë nga Universiteti George të Londër, raporton se vdekjet e papritura për shkak të problemeve me zemrën që ndodhin gjatë ose menjëherë pas marrëdhënies seksuale mund të mos jenë një fenomen ekskluziv për burrat e moshuar. Studimi, i cili hetoi 6,847 raste të vdekjes së papritur, zbuloi se 17 prej tyre, një normë prej 0.2%, ndodhën ose gjatë seksit ose brenda një ore pas marrëdhënies seksuale. Sipas një artikulli të botuar në “The Conversation” nga David Gage, një pedagog i patologjisë kimike në Universitetin e Westminsterit, mosha mesatare e atyre që ndërruar jetë ishte 38 vjeç, me 35% të rasteve që përfshinin gra.

Ndërkohë, një studim i mëparshëm mjeko-ligjor në Gjermani, i cili vlerësoi rreth 32,000 raste të vdekjeve të papritura gjatë një periudhe 33-vjeçare, tregoi se 0.2% e tyre u regjistruan gjatë aktivitetit seksual, ku pjesa më e madhe e të vdekurve ishin meshkuj, mesatarisht 59 vjeç dhe shkaku më i zakonshëm i vdekjes është sulmi në zemër, thekson Gage, duke shtuar se studimet e vdekjes së papritur kardiake dhe aktivitetit seksual në SHBA, Francë dhe Korenë e Jugut kanë treguar përfundime të ngjashme. George shkruan se:

Vdekjet e raportuara në hulumtimin e ri zakonisht nuk shkaktoheshin nga zemra siç shihet tek të moshuarit, me dy shkaqet më të zakonshme që janë sindroma e vdekjes së papritur aritmike 53% dhe diseksioni i aortës 12%. Hulumtimi tregon se vdekja e papritur kardiake tek njerëzit nën 50 vjeç shkaktohet kryesisht nga sindroma e papritur e vdekjes aritmike ose kardiomiopatitë dhe se të rriturit më të rinj me këto kushte duhet të kërkojnë këshilla mjekësore për rrezikun që lidhet me aktivitetin seksual. 

Ndërkaq, ekspertja australiane Nadia Bokodi beson se mund të përmirësoni kënaqësinë seksuale të partneres suaj. Madhësia e organeve tuaja gjenitale, teknika apo ndonjë gjë e tillë nuk kanë të bëjnë fare me të, çelësi është vetëm të jeni të kujdesshëm dhe të vazhdoni të kujdeseni për të. Mund të tingëllojë naive, por ndërton intimitet mes jush, gjë që u jep grave më shumë besim dhe kënaqësi në shtrat. 

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 41934 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE