Zgjoheni çdo natë në të njëjtën kohë?! Flasin ekspertët…

vovalbania August 12, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Zgjoheni çdo natë në të njëjtën kohë?! Flasin ekspertët…

Nëse zgjoheni në të njëjtën kohë çdo natë, sipas Mjekësisë Tradicionale Kineze (TCM), kjo është një shenjë e qartë e një çekuilibri në trupin tuaj që duhet të adresohet. Teoria është se mirëqenia jonë shpirtërore dhe fizike janë të lidhura drejtpërdrejt me sistemet dhe ritmet tona të brendshme, që rregullojnë funksionet tona trupore. Këto procese njihen si “ritme cirkadiane” në mjekësinë perëndimore, por TCM ofron një shpjegim më të thellë të shkakut të këtyre bllokimeve dhe kuptimeve të tyre:

22:00-23:00/Hormonet dhe metabolizmi

Nëse jeni duke luftuar për të fjetur çdo natë, kjo është një shenjë e stresit të pakontrolluar, çekuilibrit endokrin ose disa çështjeve të metabolizmit.

23:00-01:00/Fshikëza e tëmthit

TCM beson se kjo është një shenjë se po zbrazni rezervat e energjisë së fshikëzës së tëmthit dhe kjo shkakton tretje të dobët të yndyrës në trup, si dhe vetëbesim të ulët dhe aftësi të dobëta vendimmarrëse.

01:00-03:00/Mëlçia

Kjo do të thotë që mëlçia juaj ka nevojë për ribalancim dhe mund të përjetoni simptoma si dhimbje koke, lodhje kronike, anemi dhe perioda të parregullta. Në një nivel emocional, ai është i lidhur me zemërimin, kështu që ju gjithashtu mund të shtypni një zemërim, zhgënjim ose pakënaqësi.

3-5 e mëngjesit/Mushkëritë

Mushkëritë janë përgjegjëse për lëvizjen e qi (energjisë) nëpër meridianët dhe në të gjithë trupin, kështu që nëse zgjoheni në këtë kohë çdo natë, mund të keni një pikëllim të fshehur që duhet të përballoni. Gjithashtu, këto çekuilibrime mund të çojnë në një sistem të dobët imunitar, frymëmarrje, kollë dhe astmë.

5:00-7:00/Zorrë e trashë

Kjo do të thotë që ju duhet t’i “lëshoni” gjërat, si emocionalisht ashtu edhe fizikisht. Ju mund të vuani nga jashtëqitja e thatë, skuqjet e lëkurës dhe kapsllëku.

Ndërkaq, një numër i madh njerëzish kanë zakon të pinë ujë në mëngjes, menjëherë pasi zgjohen. Ndoshta prindërit ju kanë thënë se është shumë e shëndetshme. Nëse e keni këtë zakon të çuditshëm, me siguri keni vënë re se uji ka shije të çuditshme. 

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 52180 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE