Çfarë duhet të bëni kur lajmet ju bëjnë të ndiheni të pashpresë…

vovalbania August 16, 2022 0 koment 3 Mund të lexoni në minuta.
Çfarë duhet të bëni kur lajmet ju bëjnë të ndiheni të pashpresë…

Pavarësisht diellit flakërues dhe pushimeve të shumëpritura, bota ndihet e zymtë. Është thuajse e pamundur të renditësh gjithçka, por dhuna me armë dhe vendimet e Gjykatës së Lartë në SHBA kanë hedhur një zbehje shqetësuese gjatë muajve të verës.

Kur dekada manovrimesh politike rezultojnë në ndryshime thellësisht jopopullore të politikave (sipas të dhënave të Qendrës Kërkimore Pew, gati dy të tretat e amerikanëve besojnë se aborti duhet të jetë i ligjshëm në të gjitha/shumicën e rasteve) ose ngërçi në Kongres do të thotë se nuk do të ndërmerret asnjë veprim real për kontrollin e armëve, edhe pas vdekjes së dhjetëra fëmijëve, mund të jetë e lehtë të frenohet mendërisht. Çfarë mund të bëj unë, mund të mendoni ju, kur ata që janë në pushtet ose nuk bëjnë asgjë ose po bëjnë të kundërtën e asaj që ju dëshironi të bënin? Ligji është ligj, mund të pëshpërisni, dhe unë jam thjesht një person.

Pikërisht në këto momente të errëta duhet të shkundemi nga hutimet tona të pashpresa dhe të ndezim një zjarr nën të pasmet tona. Edhe nëse jeni befasuar nga, të themi, vendimet e fundit mbi kontrollin e armëve ose abortin, ka organizata që i kanë parashikuar këto zhvillime dhe kanë mbledhur burimet për të luftuar kundër. Emma Hernández, menaxhere e komunikimit në ‘We Testify’, një organizatë e përkushtuar ndaj mosstigmatizimit të abortit dhe mbështetjes së grave që zgjedhin të bëjnë një të tillë, thotë:

Ne jemi përgatitur për këtë moment për vite me radhë. Vendimi i Gjykatës së Lartë nuk doli nga hiçi. Ne e dinim që ishte një mundësi prej mjaft kohësh. Organizata të tilla si ‘We Testify’ ishin gati të hidheshin në veprim, edhe nëse ndiheshin po aq të dëshpëruar sa shumë prej nesh. 

Hernández e kupton se njerëzit ndihen të tronditur dhe të tmerruar dhe po kuptojnë se çfarë duhet të bëjnë për të ndihmuar.

Pashë shumë njerëz që thoshin: “Le të fillojmë një hekurudhë nëntokësore” ose “Mund të vish në kampin në shtëpinë time”, por duhet të informohesh dhe të edukohesh se si duket të mbështesësh njerëzit në këtë moment. 

Këto lloj çështjesh, veçanërisht ato që përfshijnë ligje të reja dhe të ndryshueshme, janë të ndërlikuara dhe, megjithëse gatishmëria për të hedhur poshtë librin e rregullave është ndoshta e admirueshme, nuk është gjithmonë e dobishme. “Lidhuni në entitete që tashmë ekzistojnë,” thotë Hernández. ‘We Testify’ ka si faqe burimi që sugjeron mënyra se si mund të përfshiheni.

‘Crooked Media’, rrjeti i themeluar nga katër ish-punonjës të Barrack Obama, ka përqendruar vëmendjen e tij edhe në veprim, duke mbledhur burime për ata që duan të përfshihen. Kjo përfshin gjithçka, nga udhëzimet deri te përpjekjet për mbledhjen e fondeve deri te edukimi për zgjedhjet e ardhshme dhe mundësitë e vullnetarizmit. ‘Everytown For Gun Safety’ ka një faqe të ngjashme veprimi, e cila inkurajon mbështetësit të bashkohen me grupet lokale të sigurisë së armëve.

Ky mund të jetë çelësi për ata prej jush që kanë lodhje nga donacionet. Ka qenë një dekadë e gjatë veprimi politik dhe nëse jeni pronar i një adrese emaili, me siguri keni marrë kërkesa për mbledhje fondesh nga kandidatët në baza të rregullta. Dhe kur gjërat e këqija pas të këqija shfaqen në burimin tuaj të lajmeve, butonat “dhuro tani” duket se lulëzojnë pas tyre. Çështja është se sado e pafrytshme të duket për të hequr kartën e vjetër të kreditit dhe për të dërguar para, mund të jetë veprimi më i mirë për të ndërmarrë.

Organizatat e njohin panoramën. Ndërkohë që ju jeni duke u larguar nga puna juaj ditore, duke u shqetësuar me alarmet e ‘New York Times’, puna e tyre e përditshme ka të bëjë drejtpërdrejt me të njëjtat sinjalizime. Hernández thotë:

Dhurimi për një fond aborti mund të duket si një veprim antiklimatik për t’u ndërmarrë, por është thelbësore të siguroheni që po ofroni mbështetje për njerëzit që kanë nevojë për kujdes. Ky nuk është momenti për të rishpikur rrotën.

Nëse ndiheni të trishtuar ose të dëshpëruar ose të pashpresë, kjo është në rregull. Merrni një moment, uluni, lëreni veten ta ndjeni. Pastaj hyni të lexoni. Gjeni një organizatë që ka ekspertizë në ADN-në e saj, afrohuni, regjistrohuni dhe dhuroni. Lufta përfundon vetëm kur ne të ndalojmë së luftuari.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 52186 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE