Koha më e mirë për takime romantike pas një ndarjeje, flasin ekspertët!

vovalbania August 16, 2022 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Koha më e mirë për takime romantike pas një ndarjeje, flasin ekspertët!

Ndarjet rrallëherë janë të lehta dhe shpesh ka shumë për të menduar pasi të jeni sërish beqar. Ndoshta më e vështira nga të gjitha, megjithatë, është të kuptosh se sa kohë duhet të presësh për të dalë pas një ndarjeje. Nëse pyet një mik, ai do të të nxisë që të kthehesh menjëherë atje. Nëse pyet dikë tjetër, ata do të thonë se është më mirë të presësh të paktën gjashtë muaj.

Merrni kohën e duhur të pushimit

Nuk ka një afat kohor specifik kur bëhet fjalë për pikëllimin e një ndarjeje, për të vazhduar dhe për të filluar sërish takimin, kështu që mos ngurroni të merrni “sado kohë të keni nevojë për të përballuar zemërimin ose trishtimin”, thotë terapisti Janet Zinn. Merrni një muaj, merrni gjashtë muaj, merrni një vit, çfarëdo që të duket e drejtë. Dhe bëjeni më shumë për t’u fokusuar në veten dhe atë që keni mësuar nga ndarja se sa për të numëruar ditët.

Jeni gati të jeni një partner i mirë

Ju nuk do të jeni në gjendje të sillni veten tuaj më të mirë në një marrëdhënie të re nëse jeni ende të përqendruar në të kaluarën, kështu që prisni derisa të ndiheni mirë. “Punoni për të shëruar veten, punoni për të falur veten për zgjedhjen e një partneri që nuk ishte i përshtatshëm. Falni partnerin tuaj për zhgënjimin dhe lëndimin që lidhet me marrëdhënien tuaj.”

Po kënaqeni duke qenë vetëm

Shpesh na thuhet se të jesh beqar është “e keqe” dhe të jesh në një lidhje është “mirë”. Por të kesh këtë mentalitet mund të rezultojë në ndjenjën e nevojës për t’u kthyer me nxitim dhe për të gjetur dikë të ri përpara se të jesh vërtet gati.

Ju ndiheni të lumtur me veten tuaj

Tammer Malaty, MS, LPC, një këshilltar profesionist i licencuar, i bën jehonë ndjenjës se nuk ka një kohë të caktuar për të pritur përpara se të filloni përsëri takimin. Megjithatë, mund ta merrni si një shenjë të mirë nëse keni filluar të ndiheni më mirë me veten si person veçanërisht nëse ndarja ju la me disa pasigurie.

Ju nuk e doni më ish-in tuaj të kthehet

Është e zakonshme të humbasësh një ish pas një ndarjeje. Por nëse me kënaqësi do të ktheheshit me ta nesër edhe nëse e dini se kjo nuk do të ishte një ide e mirë, mos u përpiqni të dilni me dikë tjetër. Jepini vetes kohë për të kaluar zyrtarisht këtë fazë, e cila do ta dini se ka ndodhur kur të jeni në gjendje të mendoni për marrëdhënien në një mënyrë nostalgjike, në vend të një mënyre të trishtuar dërrmuese.

Ju mund të imagjinoni një të ardhme ndryshe

Në të njëjtën mënyrë, nëse mund të mendoni për të ardhmen pa u ndjerë sikur një pjesë gjigante e juaja do të mungojë, kjo është një shenjë e shkëlqyer!

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 42274 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE