Marck Zuckerberg prezanton risinë më të fundit të kufjeve VR që pritet të dalin në treg në muajin tetor!

vovalbania August 27, 2022 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Marck Zuckerberg prezanton risinë më të fundit të kufjeve VR që pritet të dalin në treg në muajin tetor!

Meta po lançon kufjet e saj të ardhshme VR këtë tetor në konferencën Connect të kompanisë. Mark Zuckerberg e bëri njoftimin të enjten vonë, në mënyrën më të përshtatshme, në një mjedis po aq surreal: Joe Rogan Experience podcast në Spotify. Ai tha se kufjet e reja VR, një vazhdim i Oculus 2, do të fokusohen tek prania sociale, me veçori si gjurmimi i syve dhe gjurmimi i fytyrës. Zuckerberg tha se kufjet janë krijuar për të kapur shprehjet e fytyrës së përdoruesve dhe për t’i riprodhuar ato në avatarët e tyre në kohë reale për të përmirësuar komunikimin joverbal. Ai gjithashtu vuri në dukje se ndërsa syzet AR të Metës janë disa vite larg, kufjet e lançuara në tetor do të kenë disa veçori të përziera të realitetit.

Në konferencën Connect të vitit të kaluar, Meta foli për një kufje të nivelit të lartë të koduar “Project Cambria” dhe duke marrë parasysh përshkrimin e Zuckerberg, kufjet e lançuara në tetor janë versioni përfundimtar i konsumatorit të saj. Një raport nga Bloomberg muajin e kaluar vuri në dukje se kodi në aplikacionin shoqërues të Meta-s për iPhone për kufjet VR sugjeroi që kufjet e ardhshme do të quhen “Meta Quest Pro”.

Në podcastin e Joe Rogan, Zuckerberg theksoi vazhdimisht faktin se VR mund të “zhbllokojë” ndjenjën e të qenit në prani të një personi tjetër.

Kur je në një video telefonatë, në fakt nuk ndihesh sikur je aty me personin. Për mua, ajo që realiteti virtual zhbllokon është se me të vërtetë e bind trurin tuaj se jeni aty [personalisht].

Që kur Facebook u riemërua në Meta, kompania ka riformuluar të gjithë kompaninë si një biznes “metaverse” dhe jo si një biznes të mediave sociale, duke e vendosur strategjinë e saj si një të tillë për ndërtimin e një universi me botë të shumta virtuale për të gjithë përdoruesit. Disa mund të jenë skeptikë për premisën dhe motivimin pas strumbullarit të mesazheve, por kompania ka ecur përpara dhe ka bërë përpjekje për të bashkuar më mirë llojet e ndryshme të përvojave që po zhvillon. Horizon Worlds, për shembull, është një platformë sociale e përshtatur për kufjet VR të disponueshme në vende të zgjedhura. Megjithatë, është kritikuar për grafika hacky, kështu që pretendimet për kufjet e ardhshme VR që kapin shprehjet e fytyrës do të vihen në provë.

Njoftimi i Metës vjen disa javë pasi kompania ngriti çmimin e Oculus 2 nga 299 dollarë në 399 dollarë. Ndërsa nuk ka asnjë informacion për çmimin për kufjet e ardhshme, Zuckerberg e përshkroi atë si një “hap mjaft të madh mbi Oculus 2”, kështu që do të jetë dukshëm më i kushtueshëm se 400 dollarë.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 58618 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE