Arsyeja pse na shpojnë vetëm në gishtin e katërt ku bëjmë analiza!

vovalbania September 01, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Arsyeja pse na shpojnë vetëm në gishtin e katërt ku bëjmë analiza!

E keni bërë ndonjëherë këtë pyetje përse gjithmonë na shpojnë pikërisht në këtë gisht? Kur japim gjakun nga gishti për të bërë analiza, pothuajse gjithmonë na e marrin në gishtin e katërt. Nëse ndonjëherë keni pyetur përse ndodh kështu, përgjigjja është kjo: Gishti i madh dhe gishti i vogël janë shumë më mirë të lidhur me nyjën e shuplakës sesa gishtat e tjerë.

Kjo do të thotë që, teorikisht, infeksioni i gishtit të madh dhe i gishtit të vogël mund të përhapet më shpejt “sipër” dhe do të përfshijë dorën. Për këtë shkak, gjaku përgjithësisht merret nga cilido gisht, përveç gishtit të madh dhe gishtit të vogël. Mirëpo, në mollëzën e gishtit të katërt kryesisht ka më pak receptorë për dhimbje, prandaj “shpimi” është më pak i pakëndshëm.

Përveç kësaj, këtë gisht e përdorim më rrallë se gishtat e tjerë dhe lëkura në të është më e hollë. Pikërisht për këtë shkak edhe plaga e vogël në këtë gisht shërohet më shpejt sesa në gishtat e tjerë.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 57811 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE