“Buka, një nga shpikjet më të këqija të njerëzimit”/Mjeku rus befason me deklaratën e tij!

vovalbania September 01, 2022 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
“Buka, një nga shpikjet më të këqija të njerëzimit”/Mjeku rus befason me deklaratën e tij!

Mjeku naturopatik rus Viktor Hrushovi, autor i librit mbi përtëritjen përmes ushqyerjes së duhur, beson se një nga problemet më të mëdha sot është buka. Të gjithë e dimë se buka nuk është e njëjtë “si dikur” dhe se gruri priret të ketë gjithnjë e më shumë gluten në kokrra. Por ky nuk është problemi i vetëm.

Ja çfarë thotë Hrushovi:

Unë e përjashtova bukën moderne nga dieta ime dhe dieta e pacientëve të mi. Puna është se nëse hamë bukë me maja, majaja futet në gjakun tonë, fillon të shumohet, konsumon vitaminat, mikroelementet, proteinat tona. Në të njëjtën kohë, ai sekreton produktet e jetës së tij, toksinat. Domethënë, majaja parazitizon trupin tonë. Kjo është arsyeja pse unë e konsideroj bukën moderne një nga shpikjet më të këqija të njerëzimit.

Ai thekson se majaja gjatë pjekjes futet në “kapsula” me gluten dhe lirohet në zorrë, duke dëmtuar mukozën dhe duke prishur mikroflorën normale të zorrëve.

Për më tepër, jo vetëm që paraziton në zorrë, por jeton edhe në plazmën e gjakut dhe riprodhohet lirshëm. Kjo mund të përfundojë në lloje të ndryshme të dehjes, sëmundje kërpudhore, imunitet të dëmtuar, që mund të çojë në shumë sëmundje kronike dhe procese tumorale. Edhe nëse ndalojmë së ngrëni bukë moderne me maja, vetëm pas 5 vjetësh nuk do të ketë më qeliza maja në plazmën e gjakut.

Pse majaja është kaq vdekjeprurëse? Mjeku shpjegon:

Deri në vitet dyzet të shekullit të 20-të përdoreshin maja të një lloji krejtësisht të ndryshëm. Ato nuk ishin antagonistë të mikroflorës simbiotike të njeriut, domethënë nuk vranë bakteret e dobishme që jetonin në zorrën e trashë, por brumi lihej të ngrihej për 24 orë, gjë që nuk u shkonte bukëpjekëve. Për të intensifikuar procesin e prodhimit, ata filluan të përdorin maja të një lloji krejtësisht të ndryshëm, të cilat zyrtarisht konsiderohen “mikroorganizma patogjenë me kusht”, domethënë të tilla si shkaktojnë sëmundje në kushte të caktuara. Këto janë të ashtuquajturat maja termofile, me të cilat brumi ngrihet për vetëm një orë.

Hrushlovi vazhdon shpjegimin:

Majat termofile, të cilat sot përdoren në pjekje, janë antagoniste të mikroflorës simbiotike njerëzore. Kjo do të thotë se veprimi i tyre në zorrën e trashë vret mikrobet që normalisht prodhojnë vitamina, aminoacide esenciale, substanca të dobishme biologjikisht aktive dhe që janë të nevojshme në trupin e njeriut për funksionimin normal, domethënë për shëndetin.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 57809 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE