Disa truke se si të ecni në mënyrë perfekte me taka për ju vajza që e keni këtë problem!

vovalbania November 25, 2022 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Disa truke se si të ecni në mënyrë perfekte me taka për ju vajza që e keni këtë problem!

Të dish të ecësh me taka është një armë mjaft e fortë, sidomos në rastin kur keni një mbrëmje apo një event të rëndësishëm. Ndiqni këto këshilla në mënyrë që të bëni hapa të gjatë dhe të sigurt në një palë taka super të larta dhe në një kohë mjaft të shkurtër.

Zgjidhni me kujdes këpucët tuaja.

Përpara se të mësoni se si të ecni me taka, fillimisht duhet të zgjidhni palën e duhur. Nëse jeni fillestar, duhet të vishni këpucë me një takë më të shkurtër, më të trashë, me mbështetje të mirë të kyçit të këmbës dhe rripa të trashë në rast se janë sandale. Një pikënisje e mirë mund të jenë çizmet me takë të trashë që do ta bëjnë këmbën tuaj të ndjehet e sigurt dhe e mbështetur. Ndërsa ecni më rehat me taka, mund të përparoni gradualisht me një palë taka me platformë ose një palë sandale me thembër jashtë. Edhe pse platformat janë zakonisht të larta, ato janë një opsion më i rehatshëm dhe për këtë arsye, ato janë më të lehta për të ecur. Pse, saktësisht? Sa më e lartë të jetë platforma, aq më pak do të harkohet këmba juaj në këpucë dhe aq më e rehatshme do të ndihet këpuca në këmbët tuaja.

Shtrijini kyçet.

Nëse zakonisht vishni të sheshta ose atlete, ka të ngjarë të përfitoni nga shtrirja e kyçeve. Nëse këmba juaj nuk është mësuar të harkohet në një kënd kaq ekstrem që kërkohet për të veshur taka, do t’ju duhet t’i përshtatni ato me të. Ekspertët sugjerojnë që të praktoni joga ose të shikoni disa video në YouTube për të hedhur hapa më perfektë.

Praktikohuni në tapet, jo ​​në dysheme të forta.

Për arsye të dukshme, na besoni që nuk do të dëshironit të mësoni se si të ecni me taka në dysheme të forta. Lëvizni nëpër shtëpi tek tapeti juaj dhe provoni disa hapa para dhe mbrapa, ndërkohë që mund të provoni të bëni ndonjë punë shtëpie. Kjo do të shërbejë si një praktikë e mirë përpara se të dilni dhe të ecni në sipërfaqe me të në sipërfaqe ku mund të lëndoni veten. Por ne ju sugjerojmë që të mos zgjidhni një tapet i cili është i rrëshqitshëm. Një truk për t’ju penguar të rrëshqitni në të gjithë vendin është të lyeni pak me letër zmerile fundet e këpucëve tuaja. Sa më pak e lëmuar të jetë sipërfaqja, aq më shumë tërheqje do të keni në sipërfaqet e rrëshqitshme.

Gjeni ekuilibrin tuaj.

Vendosja e thembrës suaj në tokë së pari shërben gjithashtu si një mënyrë për të testuar ekuilibrin tuaj përpara se të bëni në hedhje hapin. Nëse vendosni thembrën tuaj së pari dhe peshoni tek këpucët, atëherë do ta rrotulloni thembrën dhe do të rrëzoheni. Me fjalë të tjera, çdo hap që hidhni duhet të jetë i qëllimshëm, por do të përmirësoheni çdo ditë e më shumë nëse praktikoheni.

Shikoni lart, jo tek këmbët tuaja!

Tendenca kur ecni me taka është të shikoni drejt dhe poshtë tek këmbët tuaja për të parë mënyrën se si po ecni, por duhet t’i rezistoni tundimit për ta bërë këtë. Nëse shikoni gjithmonë poshtë, nuk do t’i vini re gropat, rrugën e prishur apo një objekt që mund t’ju dalë përpara dhe kjo mund të çojë në humbjen e ekuilibrit madje edhe në lëndim të këmbëve.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 26332 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE