Sondazhi “flet”, populli belg kërkon që princesha Elizabeth të vijë në fron brenda 10 viteve!

vovalbania August 23, 2023 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Sondazhi “flet”, populli belg kërkon që princesha Elizabeth të vijë në fron brenda 10 viteve!

Sipas një sondazhi të kryer nga një sërë mediash belge, 43% e të intervistuarve konfirmuan se duan të shohin në fron princeshën e re Elisabeth brenda 10 viteve të ardhshme. 21-vjeçarja është vajza e madhe e mbretit aktual Philip dhe është studente në Oksford, në Mbretërinë e Bashkuar, ku po ndjek kurse në Fakultetin e Historisë dhe Politikës. Elizabeta është vetëm një nga pasardhësit evropianë që pret një fron. Me të ka një listë të gjatë princash dhe princeshash të gatshme për të vënë një kurorë.

Në Holandë, trashëgimtarja e fronit është Princesha Catharina-Amalia; në Spanjë është 17-vjeçarja Leonor i ri, e bija e mbretit Felipe dhe mbretëreshës Letizia; në Norvegji Princesha Ingrid-Alexandra, 19 vjeçe; në Suedi shkëlqen princesha e kurorës Victoria, 46 vjeçe, më e vjetra ndër trashëgimtarët e Evropës dhe për rrjedhojë më e afërta me fronin. Dhe në fund, në Danimarkë është Princi Kristian, nipi i mbretëreshës së sotme Margrethe.

Sondazhi mbi princeshën belge është simbol i një ndjenje të përhapur që monarkia, një institucion i perceptuar kryesisht si i vjetëruar, i shtrenjtë dhe i padobishëm, ka nevojë për fytyra të reja dhe të reja për të mbijetuar. Dhe prania në fronin e sovranëve të lartë si Charles III në Mbretërinë e Bashkuar ose Mbretëresha Margrethe e Danimarkës nuk i qetëson besnikët e sovranit për sa i përket autoritetit.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 26375 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE